19 / 04 / 2024

Gebze’ye duble yol yapılıyor!

Gebze’ye duble yol yapılıyor!

Gebze ’ye duble yol yapılıyor. Ulaşımında alternatif güzergâh oluşturmak için genişletilen Ahmet Pembegüllü Caddesi bulvar haline getiriliyor. Caddenin tamamlanmasıyla Gebze ulaşımında alternatif bir güzergah oluşacak.





Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze’ye bir bulvar daha kazandırıyor. Ulaşımında alternatif güzergâh oluşturmak için genişletilen Ahmet Pembegüllü Caddesi bulvar haline getiriliyor. Caddenin tamamlanmasıyla Gebze ulaşımında alternatif bir güzergah oluşacak. Cadde D-100 ve terminal arasında önemli bir geçiş ağı oluşturacak.



ALTYAPIDAN SONRA ASFALT


Caddede süren çalışmalar kapsamında muhtemel çaplarda yağmur suyun direnaj hattı döşendi. Caddenin ilk 575 metrelik bölümünde 3 çarpı 3 metre ebadında kutu menfez imalatı yapıldı. İkinci 600 metre ile 2 bin 800 metre arası asfalt altı malzeme serimi yapıldı. İlk bin 600 metrelik bölümde ise kazı çalışmaları devam ediyor. Altyapı işlerinin tamamlanmasının ardından parke bordür ve asfalt çalışmalarına geçilecek.


YENİ GÜZERGAH


Gebze Terminali’nden başlayarak TÜBİTAK arazisi boyunca uzanan yeni Dr. Zeki Acar Caddesi’ne bağlanan Ahmet Pembegüllü Caddesi, şehrin yeni bir güzergahı olacak. Cadde, Tatlıkuyu Mahallesini çevreleyerek kuzeyde Tatlıkuyu köprüsünün bulunduğu Körfez Caddesiyle birleşiyor.


14 BİN TON ASFALT


Toplam uzunluğu 2 bin 800 metre olan cadde, yapılan çalışmayla 2 çarpı 2 şerit olarak düzenleniyor. Çalışmada yol kenarlarına kaldırım ve bisiklet yolu yapılacak. Ayrıca bisiklet yolunun kenarında doğal kum yol da yer alacak. Bulvara 14 bin 800 ton sıcak asfalt serilecek. Bulvar çalışmasında 14 bin metrekare parke 6 bin 500 metre de bordür kullanılacak. Ayrıca caddede iş kapsamında aydınlatma ve trafik işaretlemeleri yapılacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön