26 / 04 / 2024

Eskişehir'de geçit düzenleme protokolü oy birliği ile kabul edildi!

Eskişehir'de geçit düzenleme protokolü oy birliği ile kabul edildi!

Yüksek Hızlı Tren projesi kapsamında İstasyon Caddesi ile İsmet İnönü 1 Caddesi'nin kesiştiği alandaki meydan düzenlemesinin planı Tepebaşı Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi



Yüksek Hızlı Tren projesi kapsamında İstasyon Caddesi ile İsmet İnönü-1 Caddesi'nin kesiştiği alandaki meydan düzenlemesinin planı Tepebaşı Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi ile DDY arasında imzalanan protokole göre alanda bir meydan oluşturulacak. Araçlar meydana yapılacak olan döner kavşaktan geçecek ve bir yeraltı otoparkı yapılacak. 


Tepebaşı Belediyesi Şubat ayı meclis toplantılarının sonuncusu Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç başkanlığında gerçekleşti. Meclis öncesinde Başkan Ataç DSP'li Mustafa Poslu ile Halil Sümerli'nin CHP'ye geçtiklerini ve DSP'li Semra Kandırmaz'ın DSP Tepebaşı Belediye Başkan adayı olduğunu duyurdu. 


Mecliste Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi kapsamında Eskişehir Kent Merkezi Geçişinde 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı değişikliği gündeme geldi. Büyükşehir Belediyesi ve DDY Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokole göre İsmet İnönü-1 Caddesi ile İstasyon Caddesi kesişimine meydan düzenlemesi, hızlı tren kapalı kutu kesit üzeri yeşil alan düzenlemesi ve imar planı değişikliği yapılacak. Yapılacak olan düzenlemeler ve 1/1000 ölçekli imar planı oy birliği ile kabul edildi. Düzenlemeye göre yapılacak olan alanda bir döner kavşak olacak, araçlar döner kavşaktan geçecek ve alana bir de yeraltı otoparkı yapılacak. Planda, yıkılan Muttalip Köprüsü'nün bulunduğu yer ise yeşil alan olarak görülüyor. 


Geri Dön