28 / 03 / 2024

Gedik Holding Gedik Meslek Yüksekokulu'nu kurdu!

Gedik Holding Gedik Meslek Yüksekokulu'nu kurdu!

Bu yıl beş bölümün açılacağı Gedik Meslek Yüksekokulu'nda öğrencilere daha kolay ve iyi iş bulabilsinler diye İngilizce, Arapça, Çince ve Rusça da öğretilecek



Türkiye'nin ilk kaynak mühendislerinden olan Gedik Holding'in kurucusu Halil Kaya Gedik, sektöre diplomalı kaynakçı yetiştirmek için yüksekokul kurdu. Bu yıl beş bölümün açılacağı Gedik Meslek Yüksekokulu'nda öğrencilere daha kolay ve iyi iş bulabilsinler diye İngilizce, Arapça, Çince ve Rusça da öğretilecek.

KAYNAK, döküm, vana ve menkul değerler alanında faaliyet gösteren Gedik Holding'in kurucusu Halil Kaya Gedik, sektöre kalifiye kaynakçı yetiştirmek için meslek yüksekokulu kurdu. 60-100 milyon TL arasında bütçe ayrılan ve bu yıl kapılarını açacak olan Gedik Meslek Yüksekokulu'nda kaynak teknolojisi, mekatronik, dış ticaret, tahribatsız muayene, menkul kıymetler ve sermaye piyasası bölümleri bulunuyor.

SIRADA ÜNİVERSİTESİ VAR
Halil Kaya Gedik, bu fikrin nasıl doğduğunu şöyle anlattı: '47 yıllık bir geçmişimiz var. 1994'te Gedik Vakfı'nı (GEV) kurduk. Mesleki eğitimin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Sanayide yaşanan nitelikli eleman sıkıntısını yıllardır gözlemliyoruz. Vakıf aracılığıyla bugüne kadar 33 bin kişiye kaynakçı eğitimi verdik. Gedik Meslek Yüksekokulu ile faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlardaki deneyimimizi gençlerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Gelecek sene Gedik Üniversitesi'ni açmayı planlıyoruz.'

Holding şirketlerinin tüm olanaklarının öğrenciler için seferber edileceğini belirten Gedik, 'Teorik kadar uygulamalı eğitime de odaklanacağız. Öğrencilerimiz stajlarını sadece yazın değil eğitimleri sırasında da yapacak. Mezun olduklarında çok büyük bir iş tecrübesine sahip olacaklar' dedi. Gedik, 'Öğrencilerimiz İngilizce'nin yanı sıra  iş bulmalarını kolaylaştıracak Çince, Rusça ve Arapça da öğrenecek' dedi.

O da kaynak mühendisi!
GEDİK Holding'in kurucusu Halil Kaya Gedik, aynı zamanda Türkiye'nin ilk uluslararası kaynak mühendislerinden. İstanbul Yıldız Teknik Okulu, Makine Teknikerliği bölümünden mezun olduktan sonra Almanya Staatliche Universitat Konstanz'dan makine mühendisliği diploması alan Gedik Frankfurt'ta Alman Kaynak Cemiyeti DVS'den kaynak mühendisi olarak mezun oldu.

5 bölüme 590 öğrenci alacak
BU yıl eğitime başlayacak toplam beş bölüm için 590 öğrenci almayı planladıklarını belirten Halil Kaya Gedik, 'Bunun dışında YÖK'e müracaatını yaptığımız halkla ilişkiler ve tanıtım, bankacılık ve sigortacılık, kimya teknolojileri, menkul kıymetler ve sermaye piyasası (2. öğretim) programları da var. Başvurumuz kabul görürse bu yıl yaklaşık 1000 öğrenci almayı planlıyoruz' dedi.
Aylin LÖLE/Akşam


Geri Dön