26 / 04 / 2024

Gediz Üniversitesi sağlık kampusu kuruyor!

Gediz Üniversitesi sağlık kampusu kuruyor!

Emekli eğitimci Hatice Bahriye Yağcı tarafından bağışlanan Çiğli Anadolu Caddesi'ndeki 44 bin metrekarelik arsaya, dünya çapında bir sağlık kampüsü inşa edilecek...




Ege Bölgesi'nin en büyük vakıf üniversitesi kampusunu  İzmir  Seyrek'e kazandıran Gediz Üniversitesi şimdi de 2'nci yerleşkeyi kuracak. Emekli eğitimci Hatice Bahriye Yağcı tarafından bağışlanan Çiğli Anadolu Caddesi'ndeki 44 bin metrekarelik arsaya, dünya çapında bir sağlık kampüsü inşa edeceklerini söyleyen Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, "İmar sürecinin tamamlanmasının ardından başlanan proje çalışmaları sona erdi. Gediz Üniversitesi Mimarlık Bölümü akademisyenleri, sağlık tesisleri alanında uluslararası üne sahip ABD'li mimarlık firması HOKla beraber, simge olarak gösterilecek bir kompleks tasarladı" diye konuştu. 



Kampusta İzmir'in gelecek vizyonu, ihtiyaçları ve dinamikleriyle çevre koşullarının göz önünde bulundurulduğunu vurgulayan Kavuk, "Kampus toplam 97 bin metrekare kapalı inşaat alanına, 2 bin öğrenci kapasitesine sahip olacak. 200 yatak kapasiteli eğitim ve araştırma hastanesi, kongre merkezi, 80 odalı otel ile derslikler yer alacak. Binalar sağlık alanında ilk olacak pek çok özelliğiyle İzmir'in admı dünyaya duyuracak. Piyasa maliyeti 150 milyon dolan bulacak Çiğli Kampüsü'nün temelini bu yıl atmayı planlıyoruz" dedi. Kavuk, hastanenin bağışçı Hatice Bahriye Yağcı'nın ismini taşıyacağını söyledi.Yeni kampüsün İzmir'in kongre merkezi ihtiyacım da gidereceğini vurgulayan Kavuk, "Kongre merkezi ile hemen yanında yer alacak otelimiz, ulusal ve uluslararası toplantılara, bilimsel organizasyonlara ev sahipliği yapacak" dedi. Öte yandan Gediz Üniversitesi, bursluluk oranını yüzde 54'ten yüzde 69'a çıkardı. Böylece Gediz'de 3 öğrenciden 2'si burslu eğitim görme şansı yakalayacak. 


Dünya Gazetesi


Geri Dön