19 / 03 / 2024

Geleceğin binaları beton yerine bakterilerle inşa edilebilir!

Geleceğin binaları beton yerine bakterilerle inşa edilebilir!

Colorado Üniversitesi malzeme bilimcisi ve mühendislik uzmanı Will Srubar, yakın bir gelecekte inşa edilecek olan binaların beton yerine canlı materyallerle inşa edileceğini belirtti…



Malzeme bilimcisi ve mühendislik uzmanı Will Srubar, gelecekte inşa edilebilecek yapılar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Star Kıbrıs’ta yer alan habere göre;  Will Srubar , “geleceğin şehirleri kesinlikle bugün bile bilmediğimiz malzemelerden inşa edilebilir ve yapılan araştırmalara göre bunların canlı materyaller olması mümkün. Örneğin, mantarlar veya mikroorganizmalar tarafından oluşturulan binaları hayal edin” değerlendirmesinde bulundu.

 Geleceğin binaları beton yerine bakterilerle inşa edilebilir!

İnşaat sektörü henüz sıcak bakmıyor

Boulder'daki Colorado Üniversitesi'nde malzeme bilimcisi ve mühendislik uzmanı Will Srubar, yaşayan, kendi kendini geliştiren ve kendi kendini iyileştiren yapıların geleceğin inşaat endüstrisi için en iyi seçim olacağını ifade ediyor. Canlı malzemelerin geliştirilmesinin sadece yeni binaların onarım ve montajının finansal maliyetlerini azaltmakla kalmayacağı, aynı zamanda geleneksel yapı malzemelerinin üretiminin birçok çevresel maliyetini de ortadan kaldıracağı öngörülüyor.

Tabii ki, bilim insanları bu malzemeleri pratik ve uygun maliyetli hale getirmenin bir yolunu bulsalar bile, canlı malzemelerin kullanımı için tüm inşaat konseptinin gözden geçirilmesinin gerektiği belirtiliyor. Tüketicilerin bu durumu kabullenmesinin yanında, inşaat endüstrisinin henüz canlı organizmalar hakkında olumsuz bir algısı mevcut ve bilim insanları bu düşünceleri en kısa zamanda değiştirmeyi umuyorlar.

 


Geri Dön