26 / 04 / 2024

Gelecek Partisi’nden Kanal İstanbul çıkışı: ‘Hesabı sorulur!’

Gelecek Partisi’nden Kanal İstanbul çıkışı: ‘Hesabı sorulur!’

Gelecek Partisi'nin Kanal İstanbul ile ilgili raporu Genel Başkan Yardımcısı Feridun Bilgin tarafından açıklandı. Raporda, projenin dikte ettirildiği savunularak halk oylamasına götürülmesi talep edildi.



Eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi, Kanal İstanbul ile ilgili hazırladığı raporu kamuoyuyla paylaştı. Sözcü Gazetesi yazarı Veli Toprak'ın haberine göre, Kanal İstanbul ile ilgili rapor Genel Başkan Yardımcısı Faridun Bilgin tarafından açıklandı. 

Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feridun Bilgin, bugün partinin genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısıyla, raporu ve partisinin Kanal İstanbul'a olan bakışını açıkladı.

Gelecek Partisi’nden Kanal İstanbul çıkışı: ‘Hesabı sorulur!’

‘GELECEK NESİLLERE YÜK’

Açıklanan raporda:

“Proje, çevre, doğal ve yabani yaşam ve tarımdan, su kaynaklarımıza,  afet ve acil durum yönetiminden, uzun vadeli güvenlik ve savunma stratejilerimize, şehircilikten mimariye kadar bütün hayati alanlarda geleceğimizi etkileyecektir. Büyük maddi-manevi kaynakların tahsisi gerektiğinden sonraki nesillerimizin omuzlarına da büyük bir yük bindirecektir.”

‘MİLLET İRADESİNE GÖRE, PROJE YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ’


Bütün yetkililere görüşlerini kamuoyuyla paylaşma sorumluluğunu hatırlatan raporda şöyle denildi: “Nihai karar mercilerini yanıltmanın veya suskunluğun millet ve tarih önünde mutlaka hesabı sorulacaktır. Milletin iradesine göre projenin tekrar değerlendirilmesi, gerekirse durdurulması; siyasi erdem, milletimize ve geleceğimize saygı olacaktır.”

“İstanbul Boğazı'ndan geçen gemi trafiği giderek azalmaktadır. 2007'de 56 bin 606 olan gemi sayısı, 2018'de 44 bine düşmüştür” denilen açıklamada, TANAP ve Türk Akımı boru hatları ile birlikte gelecek yıllarda boğaz trafiğinde artış değil azalma olacağı söylenildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1981 yılında patlayan petrol tankeri Independenta’yı hatırlatmasına atıf yapılarak, “Boğazda 1994 yılından beri yangınlı kaza olmamıştır” diyerek açıklama yapıldı.

 

Kanal İstanbul projesinin iptali için 100 binden fazla dilekçe verildi!

Kanal İstanbul ÇED Raporu'na itiraz süresi sona erdi!

Kanal İstanbul'un ÇED Raporu’nda Çanakkale Kanalı önerisi!

Kanal İstanbul protokolünün iptali istemiyle açılan dava reddedildi!

 


 


Geri Dön