28 / 03 / 2024

Gelibolu Belediye Meclisi Ocak gündeminde imar var!

Gelibolu Belediye Meclisi Ocak gündeminde imar var!

Gelibolu Belediye Meclisinin Ocak toplantısında bir yıl süre ile görev yapacak Denetim Komisyonu üyeleri belirlendi. Yeni yılın ilk mesaisinde imarla ilgili gündem maddelerinin yanı sıra Zabıta ve İtfaiye memurlarının fazla mesai ücreti görüşüldü.



Gelibolu Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ın şehir dışında olması nedeniyle Belediye Başkan Vekili Kemal Tarım yönetiminde yapılan Ocak ayı olağan toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.


Meclis Başkan Vekili Tarım, toplantının açılışında meclis üyelerinin yeni yılını kutladı, gündem gereği meclis üyelerini Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile ülkeye ve ilçeye hizmet etmiş ebediyete intikal edenler için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.


Gündemde ilk olarak 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25.maddesi gereğince Denetim Komisyonu oluşturulması görüşüldü. “Belediyemizin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için kendi üyeleri arasından gizli oyla ve üye sayısı üçten az, beşten çok olmamak üzere bir denetim komisyonu oluşturması gerekiyor” diyen Başkan Vekili Kemal Tarım, yazılı aday önerilerini meclis üyelerinin oylamasına sundu.


Grupların önerileri ile denetim komisyonu üyeliklerine nispi temsil oranında CHP grubundan Kemal Tarım, Mustafa Çoban, Ali Rıza Sayın, MHP grubundan Feyzullah Ayyıldız ve Ahmet Sezgin üyelerin oy birliğiyle seçildiler.


Bu seçimin ardından kısmi zamanlı çalışan avukat sözleşmesinin yenilendiği toplantıda, Zabıta ve İtfaiye memurlarının fazla mesai ücreti  konusu görüşüldü. 2016 yılı için aylık maktu fazla çalışma ücretinin nüfus oranı doğrultusunda 249,00 TL olmasına oybirliği ile karar verildi.


İmar plan tadilatı ile ilgili dört imar maddesinin gündemde görüşüldüğü yeni yılın ilk mesaisinde iki gündem maddesi de İmar Komisyonu’na havale edildi.

Plan Bütçe Komisyonunda Zabıta Müdürlüğü’nün ticari taksi ve durakları yönetmeliği ile ilgili taleplerinin değerlendirildiği rapor gündemde ilave madde olarak yerini alırken, konu ile ilgili üyeler komisyonun trafik teknik komisyonu kurulması önerisini oy birliğiyle kabul ettiler.


Dilek ve temennilerin ardından Şubat ayı olağan toplantısının 05 Şubat 2016 Cuma günü saat 15.00’de yapılması kararlaştırıldı.


Çanakkale Hedef Gazetesi


Geri Dön