23 / 04 / 2024

Arsuz Belediye Meclisi Şubat gündeminde imar var!

Arsuz Belediye Meclisi Şubat gündeminde imar var!

Arsuz Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısı gerçekleştirdi. İmar komisyonun çalışmalarını tamamlaması üzere meclise ara verildi. 2. oturumda da imar komisyon raporlarının okunmasının ardından, iki maddede tek tek oylanarak oybirliğiyle kabul edildi.



Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha başkanlığında iki gündem maddesiyle toplanan mecliste, Zabıta Müdürlüğü'nün bir şehir plancısı için kadro ihdası ile 5 tekniker ve bir mühendis için de mevcut durumlarına göre ilerde oluşacak yükselme kademesi dikkate alınarak kadro ve derece revizyonu ile ilgili iki önergesi de oybirliğiyle gündeme alındı. 


Gündemin ilk iki maddesi olan mülkiyeti aynı kişiye ait olan Fahura 1908 ve 1858 nolu iki parselin konul alanından özel eğitim alanına dönüştürülmesiyle ilgili Hatay Büyükşehir Belediye Mcclisi'ninde de 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği uygun görülmüş olan ve bu değişikliğe uygun olarak talep edilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatları İmar Komisyonu'na havale edildi. 


Toplantıda ayrıca bir şehir plancısı ile tekniker ve mühendislerin derecelerinin yükseltilmesinin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından, imar komisyonun çalışmalarını tamamlaması üzere meclise ara verildi. İkinci oturumda da imar komisyon raporlarının okunmasının ardından, iki maddede tek tek oylanarak oybirliğiyle kabul edildi. 


Antakya Zafer Gazetesi 


Geri Dön