25 / 04 / 2024

Ankara Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

Ankara Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı Başkanvekili Ali İhsan Ölmez önderliğinde gerçekleşti. Toplantıda, Anıtkabir'in imar planı ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.



Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı gerçekleşti. Toplantı, Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında yapıldı.


Toplantıda konuşan CHP’li Meclis Üyesi Funda Gezmiş, "Anıtkabir'in imara açıldığı" iddialarıyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i, Atatürk ilkeleriyle ilgili eleştirdi.


Gezmiş'in sözlerine cevap veren Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, "Anıtkabir imara açılıyor" gibi, aslı astarı, gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir tweet attığını, kendisinin, Oda kimliğinin ötesinde militarist bir söylemle hareket etiğini ifade etti.


Ölmez, "Ancak üzülerek ifade edeyim; Sayın Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, o tweet'in peşine takılmış, 'Anıtkabir’e çivi çaktırmayız' diyerek, sosyal medyada ona destek veriyor. Burada ayıp ediyor. Sayın Başkan iki kere ayıp ediyor. Bir CHP Grubu’na ayıp ediyor. Kendi grubu da bu karara ‘Evet’ demiş. Kendisi parlamentoya katılmayarak üçüncü ayıbı da ediyor. Buraya katılmamış olabilir, işi vardır katılmamıştır. Döner grup başkanına, ‘Siz ne oy kullandınız?’ der, bunu demiyor. Hadi grup başkanına ulaşamadınız, CHP'den Meclis'e katılmış herhangi bir arkadaşa sorar, 'Sizin görüşünüz ne oldu' diye bilgi alır, böylece de yalancının kuyruğuna takılmaz. Tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran yalancı bir tweet'ti bu. Ve şimdi Funda Hanım da bu kararın yanlış olduğunu, Büyükşehir’in aldığı kararın doğru olduğunu da sosyal medyadan ifade etmişti'' şeklinde konuştu.




Ankara Belediyesi


Geri Dön