26 / 04 / 2024

Gelik 100 şubeli restoran zinciri olmayı hedefliyor!

Gelik 100 şubeli restoran zinciri olmayı hedefliyor!

İstanbul’da 5 şubesiyle faaliyet gösteren Gelik, franchise yoluyla büyüme kararı aldı. Gelik’in yakın gelecekte 100 şubeli bir restoran zinciri haline getirilmesi planlanıyor.



Bursa- Aroma meyve sularının sahibi Duruk Grubu, Gelik Restoran'ı franchise yoluyla büyütme kararı aldı. Self servis  şeklinde hizmet vermeyi amaçlayan franchise mağazaların ilk etapta ağırlıkta İstanbul'da olması, zaman içinde büyük iller başta olmak üzere Anadolu'ya da yayılması öngörülüyor.


Türkiye’nin yanı sıra dünyadan birçok devlet adamını, siyasetçiyi ve sanatçıyı ağırlayan Gelik'in yurtdışına açılma hedefi de bulunuyor. Gelik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Atom Duruk, şu anda İstanbul'daki 5 şubesiyle faaliyet gösteren Gelik'i yakın bir gelecekte 100 şubeli bir restoran zincirine dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Gelik'in şubeleşmesinde ve tüm mağazalarda aynı kaliteyi ve aynı standartları yakalaması için 5 yıldan bu yana çalışmalar yürütülürken, bu amaçla İstanbul'da 8 milyon dolar yatırımla Ar-Ge ve üretim merkezi de kuruldu. Mahmut Atom Duruk, "Beş yıl önce şubeleşebilirdik ancak her yerde aynı kalite standardını tutturmak için büyük çalışmalar yaptık. İstanbul'daki bu üretim tesisini kurduk ve artık gönül rahatlığıyla şubeleşebiliriz. Öyle bir kalite standardı sağladık ki Gelik kalitesinin taklit edilmesi mümkün değil" dedi.


1972'de kurulan bir kültür mirası

1972 yılında Ataköy Sahil Yolu üzerinde lüks sınıf belgeli restaurant olarak Ömer Duruk ile İbrahim Denizer tarafından kurulan ve Türkiye’nin yanı sıra dünyadan birçok devlet adamını, siyasetçiyi ve sanatçıyı ağırlayan Gelik'i şu anda her iki ailenin ikinci kuşağı yönetiyor. Gelik'i Türkiye'de bir kültür mirası olarak gördüklerini belirten Mahmut Atom Duruk, 1974'ten beri hizmet veren ve kendine özgü lezzetler yaratan ve her biri  gerçek anlamda özel olan ürünler geliştiren Gelik'in Türkiye’nin bir değeri olduğunu vurguladı. Gelik olarak genç girişimcilere de bir fırsat kapısı açmak istediklerini söyleyen Mahmut Atom Duruk, bu alana ilgi duyan yatırımcılara da şu çağrıda bulundu. Duruk şunları söyledi: "Bu alana yatırım yapmak isteyen yatırımcıların bu işi bilmelerine gerek yok. Çünkü tüm ürünler hazır ve üretilmiş olarak merkezden gidecek. Onlara sadece mağazaları işletmek kalacak. Yani işinin başında olsunlar işine sahip çıksınlar yeter."


Dünya


Geri Dön