25 / 04 / 2024

Gelire Endeksli Senet nedir ne zaman uygulanmaya başlayacak! Getirisi nasıl hesaplanacak?

Gelire Endeksli Senet nedir ne zaman uygulanmaya başlayacak! Getirisi nasıl hesaplanacak?

Gelire Endeksli Senet Nedir, hükümetin açıkladığı gelire endeksli senet uygulaması ne zaman uygulanmaya başlanacak. GES'le ilgili tüm merak edilenler haberimizde...GES'ler getirileri güçlü olan KİT'lerin gelirlerine endeksli olacak. İşte detaylar...



Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklandı. Vatandaşlar Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi nedir merak edip araştırmalarını yoğunlaştırdı. GES'ler ne zaman uygulanmaya başlanacak, GES satın alan yatırımcıların kazancı nasıl hesaplanacak. İşte detaylar..

Vatandaşların yatırımlarını TL cinsi varlıklara yönlendirebilmesi için alternatif bir araç olarak öne çıkan GES'lerin getirileri, gelir performansı güçlü olan Kamu İktisadi Teşebbüslerinin gelirlerine endeksli olacak. GES'lere konu KİT'lerden bütçeye aktarılan hasılat performansı beklenenin üzerinde geldiğinde yatırımcılara ilave getiri sunulacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı vatandaşların tasarruflarını Türk lirası cinsi varlıklarda değerlendirebilmelerinin teşvik edilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplama işlemlerinin 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren gerçekleştirileceğini açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön