19 / 04 / 2024

Gemlik kentsel dönüşümle değerlenecek!

 Gemlik kentsel dönüşümle değerlenecek!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, en büyük hedeflerinin kentsel dönüşüm projesini tüm boyutlarıyla yaşama geçirmek olduğunu vurgulayarak, "Kentsel dönüşüm yıkım değil, medeniyet projesidir" dedi.



Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, en büyük hedeflerinin kentsel dönüşüm projesini tüm boyutlarıyla yaşama geçirmek olduğunu vurgulayarak, "Kentsel dönüşüm yıkım değil, medeniyet projesidir" dedi. Atatepe Sosyal Tesisleri'nde parti yöneticileri ve meclis üyeleri ile bir araya gelen Gemlik Belediye Başkam Refik Yılmaz, yerel seçimlerin ardından geçen bir yıllık süreçteki icraatlarım anlattı. Başkan Yılmaz, Gemlik Belediyesi'nin hizmet ve yatırımlarıyla ilçe tarihinin yeniden yazıldığına işaret ederek, bunun yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi ve hükümetin de destekleriyle hizmet ve yatırımların artarak devam edeceğini söyledi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM YAŞAMA GEÇECEK 

Toplantıya katılan AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Zekeriya Birkan'ı "Körfezin vekili" olarak nitelendiren Başkan Yılmaz, Bursa Milletvekili İsmail Aydın'a da teşekkür etti. Temel aşamasına gelen bölge hastanesi ve yapımı devam eden Büyük Kumla Barajı'nın ilçeye kazandınlmasında İsmail Aydın'ın büyük emeği olduğunu anımsatan Yılmaz, Zekeriya Birkan ile birlikte de 4 yıl içinde kentsel dönüşüm projesini tamamlayan bir ilçe olmayı hedeflediklerini kaydetti. Başkan Yılmaz, kentsel dönüşüm projesini tüm boyutlanyla yaşama geçirmek istediklerini vurgulayarak, "Kentsel dönüşüm yıkım değil, medeniyet projesidir" dedi. 


TURİZME YATIRIM

Adliye, Emniyet Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü, Liman Başkanlığı binalan, yapımı devam eden kapalı ve açık pazaryeri projelerinin yanı sıra Kumla Mahallesi doğalgaz projesini de açıklayan Başkan Yılmaz, Orhangazi, Gemlik ve Kumla arıtma tesislerinin körfezin temizlenmesi ve turizme yönelik yatırımlardaki önemine dikkat çekti.  Yılmaz, bu büyük projelerin Gemlik'in marka değerini artıran projeler olduğunu söyledi. 


İLÇENİN POTANSİYELİ BÜYÜK 

Gemlik'in her sokağma çocuk parkı ve yeşil alan yaptıklarını ifade eden Refik Yılmaz, sosyal ve kültürel belediyecilikte de örnek çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurguladı. İtirazlar nedeniyle Zeytin ve Tarım Kanunu'ndaki Gemlik'e özel değişikliklerin 7 Haziran Genel Seçimleri somasına kaldığım anlatan Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun verdiği sözü hatırlatarak, Gemlik'e özel yasarım seçim somasmda kökten ele alınacağını bildirdi. Gemlik'in potansiyelinin büyük olduğunu belirten Yılmaz, Körfez Köprüsü'nün Gemlik'teki bir firmada imal edildiğini anımsattı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye de teşekkür eden Refik Yılmaz, kurumlar ar ası diyalog ile hizmet ve yatınmlann çığı gibi katlandığım da sözlerine ekledi. 


Yerel Yönetim


Geri Dön