19 / 04 / 2024

Mamak kentsel dönüşümle değişiyor!

Mamak kentsel dönüşümle değişiyor!

Mamak kentsel dönüşümle değişiyor. Derbent, Üreğil, Araplar, Dostlar, Köstence, Dulluk, Büyük Kayaş, Tepecik Mahalleleri'nin tamamını, Boğaziçi, Şirintepe, Akşemsettin, Yeşilbayır, Şahapgürler, Küçük Kayaş Mahalleleri kentsel dönüşümle değişiyor.



Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, Derbent, Üreğil, Araplar, Dostlar, Köstence, Dulluk, Büyük Kayaş, Tepecik Mahalleleri'nin tamamını, Boğaziçi, Şirintepe, Akşemsettin, Yeşilbayır, Şahapgürler, Küçük Kayaş Mahalleleri'nin ise bir bölümünü kapsıyor. 

Dünyanın en büyük- kentsel dönüşüm projesi olan Yeni Mamak Projesi ile bölgeye 50 bin konut, 500 iş merkezi, dev rekreasyon alanları, çocuk oyun alanları, spor kompleksleri, eğlence ve dinlenme alanları, aqua park, yüzme havuzları, hastane ve otel kazandırılacak. 

8 milyon 500 bin metrekarelik proje alanı üzerinde 13 bin 750 gecekondu bulunurken, bugüne kadar 6 bin 600 hak sahibi ile anlaşılarak, 2 bin 500 adet gecekondu yıkıldı. 

Hızla ilerleyen Proje kapsamında 422' konutun yapımı tamamlandı, 816 konutun inşaatına başlandı. 2 bin 100 konut ve 750 işyerinin ihalesi yapıldı. 

Tapusu ve tapu tahsis belgesi olmayan hak sahipleri için Kusunlar Mahallesi'nde  TOKİ  işbirliği ile yapılan bin 376 konut tamamlandı.


Ankara Başkent


Geri Dön