16 / 04 / 2024

Gemlik'te içkili yerler Hizmet Caddesi'ne alınıyor!

Gemlik'te içkili yerler Hizmet Caddesi'ne alınıyor!

Gemlik Belediyesi Belediyesi Kasım Ayı ikinci toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıda içkili yerlerle ilgili düzenleme yapıldı. İşte gündem...



Gemlik Belediyesi Belediyesi Kasım Ayı ikinci toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. 


Doğrudan gündem maddelerine geçilen toplantıda ilk konu Hamidiye Mahallesi 774 ada, 1 parsel numaralı taşınmazın yolda kaldığından kamulaştırılması yönündeydi, öneri oybirliği ile kabul edildi. 


2.madde; Gemlik'in muhtelif yerlerinde bulunan mülkiyeti vatandaşa ait olan taşınmazların, mülkiyeti Gemlik Belediyesine ait © 3006 taşınmaz ile bedeli nispetinde takas yolu ile kamulaştırılması önerisi görüşüldü. 


"Kumla'da Müze Kafe" 


Konu ile alakalı açıklama yapan Belediye Başkanı Refik Yılmaz; "Zeytin Müzesi çalışmamız var. Paşa Konağının da bulunduğu bölgede, Atatürk Okulu Karşısı, eski Papaz Okulu altında bulunan binaları zeytin müzesi olarak kullanacağız. Eski Kumla Yağhanesi de Müze Kafe olarak kullanılacak" dedi. 


Özgür Aksoy ise; "bu konuda esnafın mağduriyetinin yaşanacağını düşündüğümüzden reddedeceğiz" açıklamasını yaptı. Öneri CHP'nin ret oyuna karşı, AKP ve MHP oyları ile kabul edildi. 


3.madde; Kumla Mahallesinde 145 ada, 2 parselde kayıtlı trafo yerinin devri ile alakalı önerisi, oybirliği ile kabul edildi. 


4.madde; Küçükkumla Mahallesi H22A02C2B - H22A03D1A pafta, muhtelif parsellerde yol genişletilmesi amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine yapılan itiraz, komisyon tarafından daha önce planda da otopark olduğundan reddedildi. Öneri ise oybirliği ile kabul gördü. 


5.madde; Kuzey Planları ile alakalı yapılan 33 itirazın değerlendirilmesiydi. İtirazlar tek tek oylanarak oy birliği ile reddedildi. 

İtirazların reddi de yine oybirliği ile kabul gördü. Plan Büyükşehir Meclisinden de onay alırsa, Kuzey Planları imara açılmış olacak. 


6. Madde; Umurbey Mahallesi 337 ve 7542 parsellerin bulunduğu alanda plan değişikliği önerisi görüşüldü. 

Konu ile alakalı söz alan CHP Meclis Üyesi Mert Dimili; "plana göre mülkiyet sahiplerine uygun inşaat alanı yapma imkanı ortadan kalkıyor. 

Bu nedenle kabul etmeyeceğiz" dedi. 

MHP Meclis Üyesi Kenan Çakır ise; "Ben de kalan parselin işe yaramayacağını düşünüyorum.

Vatandaşa başka yer verilirse değişikliği kabul edeceğiz" dedi. Mert Dimili tekrar söz alarak; "Vatandaş mağdur edilmezse, bizim de kararımız evet olacaktır" ifadelerini kullandı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da; "Vatandaşın yerinin kamulaştırılması veya başka yerle takas edilmesi ibaresini ekleyerek oylamaya açalım" önerisini getirdi. 

Öneri, eklenen maddelerle oybirliği ile kabul gördü. 


7.madde; Gemlik Çevre Yolu doğusu 1/1000 ölçekli Revizyon İmar Planı'nda imar hatları ile alakalı rapor görüşüldü. Konu ile alakalı söz alan CHP Meclis Üyesi Mert Dimili; "Planda 44 hata tespit edildi. Bu büyüklükte hataların revizyon yapılmadan düzeltilmesi mümkün değil. Yarısı parsel bazında düzeltilebilir, diğerleri plan ana kararının dengesini bozar" şeklinde konuştu. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; "850 dönümlük çok sayıda kaçak binanın olduğu yerden söz ediyoruz. 2007'de yapılan plan 2010'da Fatih Güler döneminde revizyondan geçti. Bizim görevimiz sorunları çözmek. Öncelikle düzenleyebileceklerimizi tamamlayalım, ondan sonra revizyon yapalım. Çünkü Revizyon 2 yılı alır, o süre boyunca vatandaşı mağdur edebiliriz" şeklinde konuştu. Öneri CHP'nin ret oyuna karşı, AKP ve MHP oyları ile kabul edildi.


8.madde; Hisar Mahallesi 1291 ada, 2 parselin tamamının 3. Derece Arkeolojik Sit Alanından çıkarılması ile alakalı kurul kararına dayanan öneri, oybirliği ile kabul edildi. 


9.madde; Orhaniye Mahallesi H22A09A1D pafta, 904 ada 3-4 parsellerde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine yapılan itirazlar ve Orhaniye Mahallesi 904 ada, 4 parsel ile 905 ada 1 parsel nolu taşınmaz arasında mescit alanı belirlenmesi önerisi oybirliği ile kabul edildi. 


10. madde ise Kurşunlu, Küçük Kumla, Büyük Kumla, Karacali ve Narlı Mahallelerinde bulunan içkili yerlerin, Hizmet Caddesine alınması yönündeki rapordu. 


Raporla alakalı söz alan CHP Grup Sözcüsü Özgür Aksoy; "Daha önce de aynı yerler tespit edildi, yargıya taşıdık geri döndü. Mahkeme kararı ile 3 madde sayılmış; kurumların görüşü, uygunluk görüşündeki eksikler ve bölgenin ihtiyacı karşılayıp, karşılamayacağı. Biz bu bölgelerin yetmeyeceğini düşünüyoruz. Deniz kenarından üç arka caddede, 11 km'lik sahil bandını 300 metreye sıkıştırmak istiyorsunuz. Ayrıca Kurşunlu'da yer göstermemişsiniz. Bu hem turizmi baltalar, hem de kamusal zarardır. Ayrıca, suç oranının en çok olduğu bölgeler, içkili olmayan kafe bölgelerdir" dedi. 


MHP'li üye Kenan Çakır; "Burada zemin katlarda tapu alınmıyor. Siteler var ve araç yoğunluğu bulunuyor. Halı Saha ile Et Mangal arasındaki alan belirlense, daha mantıklı olur" şeklinde konuştu. 


MHP Grup Sözcüsü Osman Doğan; "Hizmet Caddesi yoğun konut alanının bulunduğu bölge, aynı zamanda bu mantıkla işletmeye de aykırı. Toplumdan daha uzak tutulması bizim için daha mantıklı olacaktır" dedi. 


Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; "Son bir yılda içkili ruhsat başvurusu sadece bir tane. Keşke yeni planlarda özel yer belirlenseydi. 13 yıllık Ak Parti iktidarında, kimsenin yaşam şekline müdahale edilmedi. Daha önce 38 Km içkili alan yapıldı. Bu güvenlik açısından da tehlikeliydi" şeklinde konuştu.


AKP'li Üye Ercan Barutçuoğlu ise; "Arkadaşlarımızı n söylemlerinde hak verdiğim noktalar var. Kumla'da yerleşimin bulunduğu bölgelerde, bu tür ruhsatlandırma yapılması sıkıntı yaratabilir" dedi. 


CHP'li üye Galip Gür ise; "Yasal olarak içki içmek serbesttir. İçki fiyatlarının artması ile uyuşturucu kullanımı da yükselmiştir. Sigara da zararlı ama yasak değil" çıkışında bulundu. 


Öneri MHP ve CHP'nin ret oyuna karşı, AKP oyları ile kabul edildi. 


Meclis sonunda CHP Grup sözcüsü Özgür Aksoy; "Toki ile alakalı yaptığınız açıklamada, 100 daire vereceklerini belirterek, konutların belediye tarafından yapılacağını söylediniz. Resmi görüşme tutanaklarınızı veya yazılı önerileri, bir sonraki mecliste bizle paylaşırsanız, bizim de bilgimiz olur" dedi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, sonraki toplantıda, detayların paylaşılacağını belirtti.


Gemlik Gündem


 


Geri Dön