25 / 04 / 2024

Genç ve kadın istihdamında önemli destek kararı!

Genç ve kadın istihdamında önemli destek kararı!

Cumhurbaşkanı kararı ile genç kadın ve kadın istihdam eden şirketlerin istihdam desteğinden yararlanma süresi uzatıldı. Veri merkezi yatırımları öncelikli yatırımlara dahil edilirken, çevre yatırımlarının kapsamı da genişletildi.



Binlerce işvereni ilgilendiren müjdeli haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vermiş olduğu kararla genç ve kadın istihdam eden firmaların istihdam desteklerinden yararlanabilme süreleri uzatılıyor. Her 1 yılda bir ek sigorta primi desteği ile salgın nedeniyle yarım kalan yatırımlar için teşvik belgelerine 2 yıl ek süre verilecek.

A Haber'de yer alan habere göre;  29 Haziran ve sonrasında yapılan teşvik belgesi başvurularında genç ve kadın istihdamı için atılacak adımlara ilişkin yönetmelik uygulanacaktır.

Genç ve kadın istihdamında önemli destek kararı!

İşte atılan adımlarla ilgili detaylar:

 

 

FLAŞ KARAR: HER YIL İÇİN BİR AY İLAVE

Yatırımlarda devlet yardımlarına ilişkin yeni düzenleme maddelerine göre teşvik belgesindeki çalışan sayısının geçilmemesi gerekiyor. Yatırım süresince genç, kadın çalıştıranların çalışma süresi 1 yılı geçmiş ise başvuru olmadan her 1 yıla 1 ay ilave teşvik verilecek.

Yönetmelik, 29 Haziran ve sonrasında yapılan teşvik belgesi başvurularında uygulanacak. Tekstil ve hazır giyim sektöründe 1. veya 2. bölgeden diğer bölgelere taşınan firmalara verilen teşvikin başvuru süresi de bu yıl sonuna kadar uzatıldı. Kağıt üretimine yapılacak yatırımlar da teşviklerden yararlanacak.

Genç ve kadın istihdamında önemli destek kararı!

İŞTE MADDE MADDE DÜZENLEME

  • Genç, kadın istihdamına destek süresi uzatıldı.
  • Cumhurbaşkanı kararıyla her 1 yıla 1 ay ilave teşvik.
  • Tamamlanamayan yatırımlarda teşvik belgelerine 2 yıl ek süre verilecek.
  • Tekstilde 1,2. bölgeden taşınan firmalara teşvik süresi uzatıldı.
  • Veri merkezi yatırımları öncelikli yatırımlar kapsamına alındı.
  • Çevre yatırımlarının kapsamı genişletildi.
  • Kağıt üretimine yönelik yatırımlar da teşviklerden yararlanabilecek.

.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! İstihdama yeni destek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön