25 / 04 / 2024

Genel İnşaat Astera Park Evleri'nden sonra Kurtköy'e yöneldi!

Genel İnşaat Astera Park Evleri'nden sonra Kurtköy'e yöneldi!

Astera Park isimli projeyle Halkalı'dan çıkış yapan Genel İnşaat, şimdi portföyüne Anadolu yakasında Kurtköy'ü de ekliyor. şžirket, 118 dönümlük arsa üzerinde rezidansın yanı sıra otel ve alışveriş merkezini de içeren büyük bir proje gerçekleştirecek



Astera Park isimli projeyle Halkalı'dan çıkış yapan Genel İnşaat, şimdi portföyüne Anadolu yakasında Kurtköy'ü de ekliyor. şžirket, 118 dönümlük arsa üzerinde rezidansın yanı sıra otel ve alışveriş merkezini de içeren büyük bir proje gerçekleştirecek.

Astera Park, Avrupa yakasında gerçekleştirdiği projeden sonra portföyüne Anadolu yakasını da ekleme kararı aldı. Haziran 2009 'da inşaatına başladığı Halkalı 'daki 112 konutluk Astera Park Konutları 'nı tamamlayan ve büyük kısmının anahtarını sahiplerine teslim eden Genel İnşaat'ın Anadolu yakasındaki lokasyonu ise Kurtköy oldu.
Önümüzdeki iki yıl boyunca konut ve otel projelerine ağırlık vereceklerini belirten Genel İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Hasan Tabakoğlu, Anadolu yakasındaki projelerinin yeri olarak Kurtköy 'de Formula1 yarışlarının da düzenlendiği İstanbul Park 'a oldukça yakın bir bölgede 118 dönümlük arsa satın aldıklarını açıkladı. Yatırım bedelini ise arsa hariç 130 milyon TL olacak projenin rezidans, otel ve alışveriş merkezini içereceğini belirten Tabakoğlu, 'Kurtköy'deki projemizle biraz da otelcilik hayallerimizi gerçekleştirmek istiyoruz' dedi.

Yeni projeler 2'nci yarıda
Bu arada daha önce Bodrum 'da 14 villalık yazlık bir proje olan Sea Side Astera Evleri 'ni hayata geçirdiklerini vurgulayan Tabakoğlu, Halkalı'daki projeleri Astera Park'a dikkat çekti. Bu ismi markalaştırmak ve sürdürmek istediklerini ifade eden Tabakoğlu, 'Kurtköy'de yeni planlarımız var ama, Halkalı'dan vazgeçmeyi de hiç düşünmüyoruz. Halkalı bölgesini merkeziliği, kolay ulaşılabilmesi, hızla gelişimi ve ileride yüksek prim yapma potansiyeli nedeniyle tercih ediyoruz' diye konuştu.
Konut sektörünün bu yılki olası performansı hakkında konuşan Tabakoğlu, 'Ekonomide olumsuz gelişmeler yaşanmadıkça konut sektörünü hareketli bir dönem bekliyor. Nitelikli konut ihtiyacının fazla olması nedeniyle konuta olan talep, artarak devam edecek. Biz de zaten 2011 'in 2'nci yarısında yeni projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz ” diye konuştu.

ASTERA PARK, MARMARAY'A çOK YAKIN
Astera Park projesi Halkalı 'da 7 bin 638 metrekare arsa üzerine gerçekleştirildi. 2009 yılında başlayan inşaat çalışmaları, 2011 yılının Ocak ayında tamamlandı ve yaşam projede başladı. . Devlet hastanesi ve yeni yapılması planlanan Tema Park 'a 5 dakikalık bir mesafede bulunan projenin çevresinde biden fazla marka konut projesi yükseliyor. Proje, Atatürk Havalimanı 'na, Olimpiyat Stadı 'na ve  Marmaray  İstasyonu 'na 10 dakikalık mesafede yer alıyor. İki blokta 112 konut olarak gerçekleştirilen projede dairelerin yüzölçümleri 90 ile 155 metrekare arasında değişiyor. Daire seçenekleri ise 1+1, 2+1 ve 3+1'lerden oluşuyor

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön