26 / 04 / 2024

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'ndan İhlas Koleji öğrencilerine yerel yönetimler dersi!

 Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'ndan İhlas Koleji öğrencilerine yerel yönetimler dersi!

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İhlas Koleji'ni ziyaret ederek 4. sınıfların "Yerel Yönetimler" dersinde öğretmenlik yaptı.



Öğrenci ve öğretmenlerin belediyedeki makamında ziyaret etmek istedikleri  başkanı, yardımcısıyla birlikte karşılarında gören

öğrenciler ve öğretmenler çok sevindiler.

İhlas Koleji'nin 4. sınıf öğrencileriyle  sınıfta buluşan başkan Develioğlu, belediyelerin çalışma sistemi hakkında bilgiler verdi.

İnsanların sorunları ne olursa olsun ilk akıllarına belediyenin geldiğini söyleyen Develioğlu, "Düşünün belediye kanunundaki

sorumluluklarımızı yerine getirmekle mükellefiz, buna rağmen çok yaramazlık yapan çocuğunu şikâyet etmek için dahi belediyemize gelenler var."dedi.

Öğrencilerin soru yağmuruna tuttukları Develioğlu'na kendi özel yaşantısının yanı sıra belediyenin çalışma şekilleri, belediye meclisi, yerel yönetimin önemi gibi sorular sordular. Öğrencilerden gelen sorulara içtenlikte cevap veren Develioğlu, yaptıkları çalışmalarla geleceği çocuklar için hazırladıklarını söyledi.

Bahçelievler'de sportif, sosyal ve kültürel anlamda atılımlar yaptıklarını belirten Develioğlu, yeni salonlar, parklar, oyun alanları yaptıklarını, ilçede her türlü kültürel faaliyeti hayata geçirdiklerini vurguladı. "Belediyecilik sadece fen ve imar işleri değildir; sosyal ve kültürel faaliyetler de yapılmalıdır."diyen Develioğlu, tüm bunların aynı anda uygulanması gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerin çevreyle ilgili sorularını cevaplayan Develioğlu, görev yaptığı 8 yıl boyunca hedefinin daha temiz, düzenli mamur bir Bahçelievler'de yaşamak olduğunu, bunun içinde sürekli çalıştıklarını ifade etti. Öğrencilere eğitim alanındaki yeni düzenleme olan 4+4+4 sistemi hakkında da bilgiler veren Develioğlu öğrencilerle çektirdiği hatıra fotoğraflarının ardından İhlas Koleji'nden ayrıldı.


Geri Dön