20 / 04 / 2024

Osman Develioğlu kimdir?

Osman Develioğlu kimdir?

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu kimdir? Osman Develioğlu, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Osman Develioğlu ne zamandan beri başkanlık koltuğunda oturuyor? İşte Osman Develioğlu...



Osman Develioğlu kimdir?

Osman Develioğlu, 1956 yılı İstanbul Kadırga doğumlu. Aslen Kayserili olan Osman Develioğlu bugün, Bahçelievler Belediye Başkanı.


1979 yılından beri ambalaj sanayiinde faaliyet göstermektedir. Tüm tahsil hayatı İstanbul'da geçen Osman Develioğlu, yüksek öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamladı. 


1995-1999 seçimlerinde 3'üncü bölge milletvekili adaylığı, ilçe başkanlığı ve il yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.


1970 yılından beri sosyal aktivitelerin içinde yer alan Osman Develioğlu, pek çok sivil toplum örgütünde yönetici olarak görev yaptı. 


MÜSİAD, BASİAD, ÖNDER ve İstanbul Oluklu Mukavvacılar Derneği yönetim kurullarında yer alan Develioğlu, İstanbul Sanayi Odası Meslek Komitesi'nde başkan yardımcısı olarak görev yaptı.


AK Parti kuruluş çalışmalarında da bulunan Develioğlu, Parti içi Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığı yaptı.


Belediye Başkanlığı görevine seçildiği 2004 ve 2009 yıllarından günümüze, bilgi, birikim ve tecrübesi ile Bahçelievler'e özlenen hizmeti sunmayı hedefleyen Develioğlu, sanayici ve iş adamıdır.


Develioğlu, evli ve dört çocuk babasıdır. 



Osman Develioğlu: Bahçelievler'in arsası kalmadı!
Bahçelievler'de bin 600 çürük bina yeniden yapıldı!



Geri Dön