28 / 03 / 2024

Osman Develioğlu: Bahçelievler İstanbulluların yaşamak istedikleri ilçelerin en başında geliyor!

Osman Develioğlu: Bahçelievler İstanbulluların yaşamak istedikleri ilçelerin en başında geliyor!

10 yıllık görev süresinde hayal bile edilemeyecek hizmetler yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Develioğlu, “Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı bir ankete göre İstanbulluların yaşamak istedikleri ilçelerin en başında Bahçelievler geliyor” dedi...



Her anı aşk ve heyecanla dolu 10 yıllık görev süresinde hayal bile edilemeyecek hizmetler yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Develioğlu, “Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı bir ankete göre İstanbulluların yaşamak istedikleri ilçelerin en başında Bahçelievler geliyor” dedi. 



Bakırköy’ün bir semtiyken 22 yıl önce ilçe olan Bahçelievler, tarihi yarımadaya, havaalanına yakınlığı, E-5 ve TEM otoyollarına sınır olması sayesinde hızlı bir gelişim gösterdi. 2004 yılından beri Belediye Başkanı olan Osman Develioğlu, Bahçelievler’i İstanbul’un parmakla gösterilen en modern ilçelerinden biri haline getirdiklerini söyledi. Develioğlu icraatlarını AKŞAM’a anlattı: 


VİZYONER BAKIŞ AÇISI 


Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Bahçelievler’i değişen dünyanın ve gelişen Türkiye’nin ritmine yaraşır bir şehir yapmaya gayret ettik. Hayal bile edilemeyecek hizmetler yaptık. Zira İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı bir ankete göre İstanbulluların yaşamak istedikleri ilçelerin en başında Bahçelievler geliyor. Gelinen bu nokta, günübirlik kararların değil, vizyoner bakış açısının, özverili çalışmanın ve marka bir şehir oluşturma gayretinin sonucudur. Bahçelievler’de neler yaptığımızı en iyi sizler biliyorsunuz. 


MODERN VE DİNAMİK İLÇE


Her yağmurda sele dönen Tavukçu Deresi’nin ıslahından şehir korularına, spor komplekslerinden kültür merkezlerine, sosyal yardımlardan bilgi toplumu oluşturma gayretlerine kadar belediyeciliğin her alanında büyük hizmetler yaptık. 2023’te bilimin, sporun ve sanatın merkezi olan, gelişmiş, modern ve dinamik bir Bahçelievler markası için yolculuğumuz sürüyor. 


BEŞ YILDIZLI HASTANEMİZ


Devlet Hastanesi olmayan Bahçelievler, Türkiye’nin en güzel ve en modern hastanelerinden birine kavuştu. Arsası, belediyemiz tarafından satın alınan, projesi belediyemiz tarafından hazırlanan İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 5 yıldızlı hastanemiz 57.000 metrekarelik inşaat alanına sahip olup sadece bölgemizin değil, İstanbul’un en prestijli hastanelerinden biri. 


BİN 407 SOKAĞA ENGELLİ RAMPASI


Belediyemiz bünyesinde engelliler koordinasyon merkezi kurduk. Merkezimize kayıtlı 6 bin engelli vatandaşımıza destek verip hayata tutunmalarına yardımcı olduk. İlçemizdeki yürüyüş yolları ve kaldırımlar engelli erişimine uygun hale getirildi. Yaya güzergahlarının tümünde parke dönüşüm sağlandı. 17 kilometreye ulaşan engelli yürüyüşüne uygun tretuvar yapıldı. Bin 407 cadde ve sokağa engelli rampası yapıldı. 


 


ERCAN ÖZTÜRK/Akşam Gazetesi 


Geri Dön