24 / 04 / 2024

General Motors satamadığı Opel fabrikasını kapatıyor!

General Motors satamadığı Opel fabrikasını kapatıyor!

Amerikan otomotiv üreticisi General Motors (GM), satışa çıkardığı ancak alıcı bulamadığı Belçika'nın Anvers şehrindeki Opel fabrikasını kapatma kararı aldı



GM, Anvers Opel fabrikasını yıl sonunda kapatacağını dün açıkladı. şžirket, kapatma kararıyla ilgili fabrikada çalışan 2 bin 600 işçisini bilgilendirdi. Fabrikada çok sayıda Türk işçi de çalışıyor. Bu işçilerle birlikte Astra'ya yedek parça üreten 1.500 Belçikalı daha işsiz kalacak. GM'nin açıklamasına göre Opel'in bazı Astra modellerinin ürettiği fabrikaya talip Amerikalı bir yatırım fonu somut öneriden kaçındı. çinli bir grup ise muğlak ve yetersiz teklifte bulundu. Opel'den yapılan açıklamada, 'Yeniden yapılanma planı çerçevesinde Anvers'te üretim, fabrikanın kapanacağı yıl sonuna kadar devam edecek.' denildi. GM'nin Anvers liman sahasında 1929 yılında kurduğu 81 yıllık fabrikada bugüne dek 12 milyon Opel üretildi.
Zaman/VEDAT DENİZLİ

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberlerGeneral Motors Opel fabrikasını kapatacak  

Amerikan otomotiv devi General Motors (GM), Avrupa'daki yeniden yapılanma çerçevesinde satışa çıkardığı, Belçika'nın Anvers kentinde bulunan Opel fabrikasını yıl sonunda kapatacağını duyurdu.

Kapatma kararıyla ilgili fabrikada çalışan yaklaşık 2 bin 600 işçiyi bilgilendiren GM, Opel'in bazı Astra modellerini üreten tesisle ilgilenen potansiyel alıcılardan Amerikalı bir yatırım fonunun somut öneriden kaçtığı, çinli bir grubun sunduğu teklifin ise muğlak ve yetersiz bulunduğunu bildirdi.

Opel'den yapılan açıklamada, 'yeniden yapılanma planı çerçevesinde Anvers'te üretim, fabrikanın kapanacağı yılsonuna kadar devam edecek' denildi.

GM'nin Anvers liman sahasında 1929 yılında kurduğu 80 yıllık fabrikada bugüne dek 10 milyonun üzerinde Opel üretimi gerçekleştirildi.
Star


Geri Dön