29 / 03 / 2024

Gergül İnşaat'tan Mavişehir'e 87 milyon TL'lik konut projesi

Gergül İnşaat'tan Mavişehir'e 87 milyon TL'lik konut projesi

Mavişehir 5. Etap Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı İhalesi'ni kazanan Gergül İnşaat, 31 bin metrekarede 300 konut inşa edecek



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (Emlak GYO) düzenlediği Mavişehir 5. Etap Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı İhalesi'ni İzmirli Abdülkadir Gültekin'e ait Gergül İnşaat kazandı. Açık artırmayı 87 milyon 100 bin lira toplam satış geliri teklif ederek kazanan Gergül İnşaat'ın, Mavişehir'de Albayrak konutlarının hemen arkasındaki 31 bin 432 metrekare alanda yaklaşık 300 konut yapacağı öğrenildi. Bu gelişmenin, ekonomik krizden en çok etkilenen sektörlerden olan İzmir'deki inşaat piyasasını önemli ölçüde canlandırması bekleniyor.

Emlak Konut GYO, daha önce Soyak Yapı, Albayrak İnşaat ve Bozoğlu İnşaat ile Mavişehir'de arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemiyle projeler gerçekleştirdi. Emlak Konut'un son teklif tarihi 19 Ocak 2010 olan ihalesine Soyak Yapı, Gergül İnşaat, Hiperbol İnşaat ve Bahadır İnşaat yazılı teklif verdi. Bahadır İnşaat, 26 Ocak'ta yapılan açık artırmaya katılmazken, Hiperbol İnşaat ise sözlü turlarda ihaleden çekildi. Daha sonra devam eden turlarda Soyak Yapı ile Gergül İnşaat arasında yoğun bir çekişme yaşandı. En son Soyak Yapı 107 milyon 48 bin 860 lira ve gelirden Emlak Konut'a yüzde 24.97 pay içeren teklifini sunarken, Gergül İnşaat 87 milyon 100 bin lira toplam satış geliri ve Emlak Konut'a yüzde 31 pay içeren önerisi ile ihalede en iyi teklifi verdi.

3 YILDA BİTER
İhale komisyonu yaklaşık bir haftalık değerlendirmeden sonra ihaleyi onayladı. İhale komisyonundan 2 gün önce Gergül İnşaat'a ihaleyi kazandıklarına dair yazı gönderildi. İki hafta içinde sözleşmenin imzalanması planlanırken, Gergül İnşaat'ın teklifi sonucu Emlak Konut'a satıştan 27 milyon bin lira gelir aktarılacak. Gergül İnşaat'ın sözleşme tarihinden itibaren 3 yıl içerisinde tamamlamak kaydıyla 4+1 ve 1+1 şeklinde 300 civarında konut yapacağı öğrenildi.
Firma sahibi Abdülkadir Gültekin, Emlak Konut GYO'nun isteği doğrultusunda sözleşme imzalanmadan bir açıklama yapamayacaklarını, projeyle ilgili ayrıntılı açıklamayı imza sürecinden sonra gerçekleştireceklerini söyledi.
Yeni Asır

Geri Dön