26 / 04 / 2024

Germencik Meslek Yüksek Okulu'nda inşaat çalışmaları ne durumda?

Germencik Meslek Yüksek Okulu'nda inşaat çalışmaları ne durumda?

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, inşaatı devam eden Meslek Yüksek Okulu'nun gelecek yıl öğrencilere kapılarını açacağını söyledi. Germencik MYO inşaatını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ümmet Akın, yetkililerden bilgi aldı.



Aydın Valiliği, Germencik Belediyesi ve Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğü arasında geçen yıl imzalanan protokolle ADÜ Germencik Meslek Yüksek Okulu projesini hayata geçirdiklerini belirten Akın, "Göreve geldiğimiz andan itibaren hayalini kurduğumuz ilçemize ekonomik ve kültürel alanda katkı sağlayacak olan üniversite projemizde önemli bir mesafe kat ettik. Modern mimarisiyle dikkat çeken projede Selçuklu motifleri de kullanılacak. Spor kompleksi de bulunan projede, öğrenciler modern sınıflarda eğitim alacak, aynı zamanda sosyal yönden de kendilerini geliştirecek. Gelecek yıl açılacak üniversiteye öğrencilerin gelmesi Germencik ve ilçe genelinde ticari hareketliliği de sağlayacak" dedi.


"JEOTERMALİN ANAVATANIYIZ"


Germencik'in jeotermalin anavatanı olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Ümmet Akın, "ADÜ bir kolunu buraya açarken ilçemizin yapısını da göz önünde bulundurduk. Seracılık ve Tarım Meslek Yüksekokulu projemizle bölgemizin zengin jeotermal kaynaklarını en elverişli şekilde kullanılıp nitelikli işgücü sağlanarak istihdam yaratılacak. AR-GE projelerinde de bölgede önemli rol oynayacağını planladığımız üniversitemizle ilçemiz eğitimde de marka bir kent olma yolunda ilerleyecek" diye konuştu. Akın ayrıca, 7 Eylül Parkı ve Yeni Kent Meydanı projeleri çalışmalarını da yerinde inceledi.



Yeni Asır


Geri Dön