18 / 04 / 2024

Etiler polis okulu arazisinde inşaat çalışmaları başladı!

Etiler polis okulu arazisinde inşaat çalışmaları başladı!

İstanbul’un kupon arazileri arasında yer alan Etiler Polis Okulu’nun 30 bin metrekarelik arsasında inşaat çalışmaları başladı.



Etiler Polis Okulu’nun 30 bin metrekarelik arsasının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi KİPTAŞ’a satışının ardından inşaat çalışmaları başladı. Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, KİPTAŞ arsadaki ağaç kesimi için KİPTAŞ, koruma kuruluna izin başvurusu yapmıştı ama başvuru karara bağlanmadı.

Beşiktaş'taki Etiler Polis Meslek Yüksekokulu, arazinin riskli alan ilan edilmesinden sonra 2014'te Bakanlar Kurulu kararıyla kapatılmış ve protokolle İBB'ye devredilmişti. Daha sonra arazinin imar planı değiştirilerek okul arazisine AVM, rezidans, restoran, mağaza, otel yapımı için izin verilmişti. 30 bin metrekarelik arazi, 4 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hasılat paylaşımı yöntemi ile ihaleye çıkarıldı. İhaleyi  İBB şirketlerinden KİPTAŞ, 2 milyar 660 milyon TL'lik teklifi ile kazandı. KİPTAŞ'ın teklifinde İBB'nin alacağı gelir payı, 1 milyar 388 milyon 520 bin TL olarak belirlendi.

AĞAÇLAR KESİLİYOR


İhalenin ardından Haziran'da okul binasının yıkımına başlandı. Bugünlerde hafriyat çalışmalarının devam ettiği arazi, ağaç kesimi ile gündemde. Arazi üzerindeki ağaçların bazılarının yok edilmesi sosyal medyada tepki ile karşılandı. 

KURUL KARARI BEKLENMEDİ

Tepki çeken ağaç kesimi için arazi sahibi KİPTAŞ, koruma kuruluna resmi izin başvurusu yapmıştı. İBB şirketlerinden KİPTAŞ, İstanbul 4 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na 6 Kasım 2018'de “Ağaç budama, taşıma, tescil, kesme-bakım” başvurusu yaptı. 30 bin metrekarelik arazide süren hafriyat çalışmaları için gerçekleştirilen başvuru koruma kurulunun 21 Aralık 2018 tarihli toplantı gündemine alındı. Başvurunun ağaçları kesmek mi yoksa taşımak için mi yapıldığı heüz bilinmiyor.

Etiler Polis Meslek Yüksekokulu projesinden İBB’ye 1.3 milyar TL!

Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu'nda yıkım başladı!


Geri Dön