25 / 04 / 2024

Gıda enflasyonunda Türkiye dünya 4'üncüsü oldu!

Gıda enflasyonunda Türkiye dünya 4'üncüsü oldu!

Türkiye, dünya gıda enflasyonunda  Lübnan, Venezuela ve Surinam'ın hemen peşinen 4. sıraya yerleşti.



TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) Şubat ayı enflasyon duyurdu. TÜİK tarafından yapılan Şubat ayı enflasyonu açıklamasında, enflasyon yıllık olarak bakıldığı zaman yüzde 54.44, aylık olarak ise yüzde 4.81 arttı. Diğer taraftan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise yıllık enflasyonun yüzde 123.8 olduğunu açıkladı.

Gıda enflasyonunda Türkiye dünya 4 üncüsü oldu!

T24'de yer alan habere göre, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı oranlara göre gıda enflasyonu Şubat ayında yüzde 64.47 arttı. Türkiye TÜİK'in duyurduğu verilerle dünyada gıda enflasyonunun en yüksek olduğu dördüncü ülke oldu.

Gıda enflasyonunun en yüksek olduğu ülke yüzde 483'lik oranla Lübnan olurken hemen ardından yüzde 389'lük oranla onu Venezuela ikinci ülke oldu. Yüzde 67.7'lik oranla Surinam ise üçüncü ülke oldu.

Gıda fiyatları ne zaman düşecek? İşte yanıtı...

Memur ve emekliye enflasyon farkı zam müjdesi! 2022 enflasyon farkı zammı hesaplaması nasıl yapılır?

Gıda fiyatları ne zaman düşecek? İşte yanıtı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön