24 / 04 / 2024

Giresun Alucra yeni Devlet Hastanesi'nde inşaat çalışmaları sürüyor!

Giresun Alucra yeni Devlet Hastanesi'nde inşaat çalışmaları sürüyor!

Alucra yeni Devlet Hastanesi’nin Mayıs ayına kadar tamamlanması hedefleniyor. Alucra Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Adem Aktaş, Alucra’ya yapılan yeni devlet hastanesinin inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.



Alucra yeni Devlet Hastanesi’nin Mayıs ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Alucra Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Adem Aktaş, Alucra’ya yapılan yeni devlet hastanesinin inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Tahminen hastanenin 2016 yılının Nisan – Mayıs aylarında tamamlanacağını ifade eden Dr. Aktaş; “Yapımı devam eden ilçe devlet hastanesi inşaatının 2016 yılının Nisan-Mayıs ayı gibi bitirilmesi ön görülüyor. Şuanda hastane inşaatımızın kaba inşaatı bitmek üzere, iç dizayn ve tesisat düzenlemeleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Hastane inşaatımızda hiçbir aksama bulunmuyor. Hastanemiz bittiği zaman ilçemize rahat bir nefes aldıracak. Bu hastanemiz şuanda projede 30 yataklı bir hastane fakat gerekirse yatak sayısı çıkarılabilir, merkezi ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri de bulunacak. Öte yandan bir bölümünün tamamen diyaliz hastalarımız için ayrılmış durumda. Hastanenin Alucramızın ihtiyaçlarına uzun yıllar boyunca cevap verebilmesi için hasta yatak kapasitesinin 50 yatağa kadar çıkarılması mümkün olabilecek, yeni hastane ile birlikte poliklinik sayılarında ve uzman hekim sayısında da artışa gidilecek. En az 500 metrekare üzerine konumlandırılmış yeni bir acil servis de hizmete girecek” diye konuştu.

Aktaş, Şuanda mevcut hastanede dahiliye doktorunun da göreve başlayacak olmasıyla, doktor yönünden bir sıkıntı olmadığını belirtti.


Giresun Işık Gazetesi


Geri Dön