23 / 04 / 2024

Milli Mücadele Müzesi için proje çalışmaları sürüyor!

 Milli Mücadele Müzesi için proje çalışmaları sürüyor!

Kayseri Lisesi'nin tarihi binasında yapılacak olan Milli Mücadele Müzesi için proje çalışmaları sürüyor. Müzeyle ilgili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki 'ye bir sunum yapıldı.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi temelden su alması nedeniyle çürümeye yüz tutmuş tarihi Kayseri Lisesi binasını restorasyon çalışmasıyla yıkılmaktan kurtarırken, lise için de yeni bir bina yaptırarak öğrencilerin hizmetine sundu. Taş Mektep olarak bilinen ana bina ise Milli Mücadele Müzesi'ne dönüştürülecek. Müzede, Kayseri Lisesi'nin Sakarya Meydan Muharebesine giden öğrencileri nedeniyle 1920-21 döneminde mezun verememesi başta olmak üzere milli mücadele yıllarının en çarpıcı örneklerini anlatan eserler ve görsel malzemeler yer alacak.


Müze için devam eden proje çalışmaları çerçevesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye bir sunum yapıldı. Başkan Özhaseki ve bürokratlarının katıldığı sunumda müzeyle ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Müzede, Kayseri'nin milli mücadeledeki yeri ile ilgili bilgiler, çeşitli görseller eşliğinde sunulacak. Milli Mücadele Müzesi'nde üç boyutlu heykeller, projeksiyon gösterileri ve çeşitli materyaller bulunacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön