29 / 03 / 2024

Pamucak tramvay hattı için proje çalışmalarına başlanıyor!

Pamucak tramvay hattı için proje çalışmalarına başlanıyor!

Ege’nin en büyük meyve-sebze işleme ve soğuk hava tesisi hizmete girdi. Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Selçuk’u denizle buluşturacak 8 kilometrelik Pamucak tramvay hattı için proje çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.




İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesi ortak hizmet projesi olan Ege’nin en büyük meyve-sebze işleme ve soğuk hava tesisi hizmete girdi. Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Selçuk’u denizle buluşturacak 8 kilometrelik Pamucak tramvay hattı için proje çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi ortaklığında yapılan DeppoEfes, görkemli bir törenle açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törene  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Oğuz Oyan, Alaattin Yüksel, CHP İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları ve muhtarlar da katıldı. 


Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tesisin sadece Selçuk bölgesine değil Gümüldür, Özdere, Seferihisar, Ürkmez başta olmak Küçük Menderes bölgesine hizmet ederek meyvelerinin paketlenmesini, korunmasını, laboratuvarlarla dünya pazarlarına sunulmasını sağlayacağını söyledi. 


Meyve işleme, paketleme ve soğuk hava deposundan oluşan DeppoEfes, Selçuk'un ve bölge çiftçisinin emeğine değer katacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin maddi desteği ile 30 milyon liraya ilçeye kazandıran tesis, Ege'nin en büyük meyve - sebze işleme ve soğuk hava tesisi olma özelliğini taşıyor. DeppoEfes, makine teçhizat yatırımlarını da tamamladıktan sonra, Temmuz 2014’ten itibaren dünya pazarına açılmayı sağlayacak gümrük sahaları ile büyümeye devam edecek.


AKP İzmir adayının projeleri göz boyama

AKP adayının tarımla ilgili açıkladığı projelere de değinen Başkan Kocaoğlu, “AKP’nin adayı ‘tarımla ilgili 107 projem var, 5 yıl içinde tarıma 5 milyar 300 milyon liralık kaynak aktaracağız’ diyor. 12 senede İzmir’e toplam 5 milyar 300 milyon yatırım yapan adam, 5 yılda nasıl sadece tarıma bu miktarlık yatırım yapacak? Koskoca bir göz boyama bu! Projelerinden 65 milyarlık rakamına varıncaya kadar hepsi sanal, hepsi göz boyama. Yapmazlar çünkü onların İzmir’e bakışları belli. Bugüne kadar bu bölgede koskoca Tarım Bakanlığı ne yaptı? Ne verdi? Neyin önünü açtı? Turizm Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ne yaptı? Hangi kazıyı destekli? Bilet paralarını bile aldılar. Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kent merkezinde, Urla’da arkeolojik çalışmaları destekliyoruz. Önümüzdeki süreçte Bergama, Selçuk ve Çeşme’deki arkeolojik kazıları da destekleyeceğiz” diye konuştu. 


Aradaki fark

Yerelde kalkınma hedefi ile Bayındır, Ödemiş, Tire ve Urla’ya verdiklerini desteklerin altını çizen Başkan Kocaoğlu, “Adalet Kalkınma Partisi Kaynaklar’daki mezbahayı kapatırken, biz Ödemiş’e et entegre tesisinin temelini attık. Önümüzdeki aylarda tesisi hizmete açacağız. Önümüzdeki dönemde tarımsal kalkınmayı sağlamak amacıyla hangi bölgemizde neye ihtiyaç varsa, bu tesisler gibi tesisler yapacağız. Sanayi, ticaret, turizm, hizmet sektörlerinde de katlanarak büyümeye devam edeceğiz. Bilgi birikimimiz, ekonomik gücümüz var” dedi. 


Pamucak’a tramvay müjdesi

Selçuk’ta Ege Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde yüksek okul yapımına katkıda bulunacaklarını, kültür evini yaptıklarını ve kültür merkezi yapılması içinde ilçe belediyesine katkı koyacaklarını söyleyen Başkan Kocağlu, “İtfaiye yaptık, arıtma da yapıyoruz. Bu sene içinde Selçuk İZBAN demiryolu hattının ihalesine çıkacağız. Eğer bir aksilik olmazsa 1.5 – 2 yıl içinde İZBAN Selçuk’a gelecek. Söz değil gerçek. Pamucak’ta yaşayanların Selçuk’a gidebilmesi, Selçuk’taki vatandaşların da denizle buluşması için de 8 kilometrelik tramvay hattı yapalım dedik. Nisan ayında proje çalışmalarına başlarız. Selçuk’u denizle buluştururuz” diye konuştu. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön