25 / 04 / 2024

Elazığ imar revizyonu için çalışmalar sürüyor!

Elazığ imar revizyonu için çalışmalar sürüyor!

Elazığ imar revizyonu için çalışmalar sürüyor. Elazığ Belediyesi, şehrin imar sorunun çözümü amacıyla, sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla Elazığ'ın yeni İmar Revizyon Planı hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.



Elazığ Belediyesi, şehrin imar sorunun çözümü amacıyla, sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla Elazığ'ın yeni İmar Revizyon Planı hazırlık çalışmalarını sürdürüyor. 

Her geçen gün büyüyen şehir merkezindeki sorunların çözümü için başlatılan çalışmalar doğrultusunda yapılacak revizyon çalışmaları, sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen bir dizi toplantıyla şekillendiriliyor. 

Elazığ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, il genelinde yapılacak olan imar revizyonu ve ilave imar planıyla ilgili görüş alış-verişinde bulunuldu. 

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye İmar Komisyonu Başkanı ve Meclis Üyesi Mithat Coşkun, İmar ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Hasan Aydın, Harita Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Aktaş ve yönetim kurulu üyeleriyle, serbest harita mühendisleri katıldı. 

Merkezdeki bina, araç ve yaya yoğunluğunun azaltılması için yeni ticari alt merkezleri ile yani cazibe merkezlerinin oluşturulması, trafik ve otoparkların çözümüne yönelik alternatiflerin ele alındığı toplantılar, STK'ların katılımlarıyla devam edecek. 


Fırat Gazetesi


Geri Dön