28 / 03 / 2024

Giresun Çotanak Balık Pazarı hizmete girdi!

Giresun Çotanak Balık Pazarı hizmete girdi!

Giresun Belediyesi tarafından yapılan Çotanak Balık Pazarı yoğun bir katılım ile birlikte açılarak hizmete girdi. Belediye Başkanı Kerim Aksu 29 dükkanın bulunduğu balık pazarının Giresun'a hayırlı olmasını diledi...




Giresun Belediyesi tarafından yapılan Çotanak Balık Pazarı yoğun bir katılım ile birlikte açılarak hizmete girdi.


Giresun Valisi Hasan Karahan, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Kara ve vatandaşların yoğun katılımı ile Çotanak Balık Pazarı'nın açılışı gerçekleşti.


Açılış töreninde konuşan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, “Geçen yıl Haziran ayında başladığımız pazarın açılışını yapıyoruz. Yıllardır sorun olan banka kenarlarında, esnaf önlerinde el arabaları ile balık satan balıkçılarımıza bir yön vermek istedik. Şehrimizin girişinde kötü bir görüntü vardı. Bu balık pazarını yaparak bu görüntüyü ortadan kaldırdık. Giresun bir sahil kenti bunu unutmamak lazım. Meydanda balık pazarımı olur diye eleştiri yapıyorlar evet balık pazarı meydanda olur. Halkın kolay ulaşması ve sahil kenti olmasından dolayı meydanda olması gerekir. Balık pazarımızda 29 dükkanın yanı sıra tuvaletler mevcut. Balıkçı arkadaşlarımız artık zabıtadan kaçmadan, tezgahları yıkılmadan kimseye zarar vermeden burada şehrimize hizmet verecekler. Tüm balıkçılarımıza ve Giresun halkımıza balık pazarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


Giresun Valisi Hasan Karahan ise, “Giresunlu balıkçılarımız bu hizmetlerin hepsine layıklar. Gerçekten sıkıntılı bir durumdu ve bunu belediye başkanımız çözdü. Kendisine, ekibine ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Biz her zaman Giresun’un hayrına, menfaatine olan işlerde hepsinde varız ve elimizden gelen desteği veriyoruz. Bize bir vazife düşüyorsa onunda altına imzamızı atıyoruz ve bu da böyle devam edecek. Balık pazarımız Giresun’a hayırlı olsun. Giresun her şeyin en güzeline layık” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Giresun Belediyesi Çotanak Balık Pazarı'nın açılışı yapıldı. Açılışın ardından Vali Karahan ve Başkan Aksu beraberindekilerle balık pazarını gezerek balıkçılarla sohbet ettiler.



Star Gündem


Geri Dön