19 / 04 / 2024

Giresun Dereli'de konut inşası için temel kazı çalışmaları başladı!

Giresun Dereli'de konut inşası için temel kazı çalışmaları başladı!

Giresun Dereli'de sel felaketi sonrasında büyük zarar gören vatandaşlar için inşa edilecek iş yerleri ve konutların inşası için temel kazı çalışmaları başladı. 



22 Ağustos tarihinde Giresun Dereli'de meydana gelen taşkın sonrasında ilçede birçok konut zarar görmüştü. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ilçe genelinde sel felaketinden etkilenen vatandaşlar için  iş yerleri ve konutların bulunduğu alanda Yeni Dereli Projesi çalışması devam ediyor. 

Altyapı çalışmalarının ardından temel kazıları ve betonlama çalışmaları devam eden ilçe merkezi inşaatının Haziran 2021'de bitirilmesi hedefleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inşa edilen proje dahilinde ilçe merkezinde ticari üniteler, konutlar, kamu binaları, regülasyon ve gezinti alanları yapılacak. 

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu 22 Ağustos'ta meydana gelen sel sonrası devletin Dereli'de ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi.

İlçe merkezindeki en büyük sıkıntının yaşandığı alanda esnaf için iş yerleri ve konutların yapımına başlandığını aktaran Şenlikoğlu, "İnşallah haziran ayı içerisinde çalışmalar tamamlanacak. Şu anda temel kazıları ve düzenlemeler devam ediyor. Çarşı merkezinde 72 iş yeri ve 82 konut olacak." dedi.

Şenlikoğlu, afetzedeler için yapılan konutların yapımının sürdüğünü kaydederek, şunları söyledi:

"Yapılacak 144 konutun hemen hemen temel kazıları bitti. Dört bloktan oluşan bu konutların ikisinin kaba inşaatı büyük oranda gerçekleşti, diğerlerinin ise devam ediyor. Mayıs ayı içerisinde konutların tamamlanması planlanıyor. Gerçekten burada devletin hızını ve gücünü görüyoruz, devletimizle gurur duyuyoruz. Biz Dereli olarak devletimize şükranlarımızı sunuyoruz."

Projelerde bazen revizyonlar yapıldığına işaret eden Şenlikoğlu, "Burada iş yerleri ve konutların en modern şekilde yapılması amaçlanıyor. Bu nedenle revizyon olabiliyor. Önceden iş yerleri ve konutlar için katı yakıt planlanıyorken Cumhurbaşkanımızın müjdesiyle doğal gaza dönüldü" şeklinde konuştu.

"Dereli herkesin mutlu olacağı yer haline gelecek" 

Başkan Şenlikoğlu, yeni inşa edilecek Dereli'nin güvenlikli bir ilçe olacağını vurgulayarak, hem konutların yenilenmesi hem de doğal gaz ile artık yaşlıların da göç etmek zorunda olmadığı, Dereli'nin herkesin mutlu olacağı bir yer haline geleceğini aktardı.

Dereli'nin yaylalarıyla Giresun ve Karadeniz'in önemli turizm yerlerinden biri olduğunu vurgulayan Şenlikoğlu, "Ama tabii ilçe merkezi bunun gerisinde kalmıştı. Kümbet ve Kulakkaya'ya giden insanlar ilçe merkezinden geçiyordu, bu insanlar artık Dereli'de mutlaka mola vereceklerdir" dedi. 
 

Giresun Dereli'de inşa edilen konutlar Haziran'da teslim edilecek!


Geri Dön