18 / 04 / 2024

Giresun Dereli'deki sel konutlarının kurası çekildi!

Giresun Dereli'deki sel konutlarının kurası çekildi!

Giresun Dereli'de Ağustos 2020'de meydana gelen sel nedeniyle hasar gören ve sonrasında yeniden inşa edilen konut ve işyerleri için kura çekimi gerçekleşti. 



Giresun'un Dereli ilçesinde 22 Ağustos 2020'de meydana gelen selin ardından alınan kararla, yıkılan binaların yerine inşa edilen konut ve iş yerlerinin kura çekimi gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bir sene gibi kısa sürede işyeri ve konutlar hak sahiplerine teslim edildi.

Giresun Dereli deki sel konutlarının kurası çekildi!

İl Özel İdaresi Hizmet Binası İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda, noter huzurunda yapılan kura çekimine Vali Enver Ünlü'nün de katıldığı belirtilen açıklamada, kura sonucunda Merkez Mahallesi'nde inşaatı biten 71 konut ve 82 iş yeri ile Sütlüce Mahallesi'ndeki 142 konutun hak sahiplerine teslim edildiği belirtildi. 

Açıklamada, Vali Ünlü'nün şu ifadeler yer aldı: 

Giresun Dereli deki sel konutlarının kurası çekildi!

"Devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanında durdu. Mağduriyetlerin hızlıca giderildiği bu süreçte afetin izleri önemli ölçüde silindi. Bu büyük bir başarı aslında, devletimizin üstün kabiliyetleriyle kısa sürede Dereli'de yöresel mimariye uygun yepyeni bir ilçe inşa edildi diyebiliriz. Bulunduğumuz noktaya hızlı geldik ama kolay da gelmedik, tüm bu işlerin arka planında uzun mesailer var, disiplinli ve profesyonel bir çalışma anlayışı var. Kontrol ve denetim mekanizmalarının ciddiyeti var ve devlet büyüklerimizin de emsalsiz destekleri var."

Ünlü, "Devlet, vatandaşının mutluluğu ile mutlu olur" anlayışıyla yaraların sarılması için destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na Giresunlular adına teşekkür etti.

Giresun Dereli'deki afet konutları dere yatağına yakın inşa edildi!


 


Geri Dön