19 / 03 / 2024

TOKİ Malatya Beydağı Konutları'nın kurası çekildi!

TOKİ Malatya Beydağı Konutları'nın kurası çekildi!

TOKİ Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığınca ortaklaşa hayata geçirilen Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan konutların kuraları çekildi.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığınca ortaklaşa hayata geçirilen Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan konutların kuraları çekildi. 


Kura sonucu hak sahipleri belirlendi.  TOKİ  Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen kura çekiminde yaptığı konuşmada, TOKİ'nin 2004'den bu yana Kentsel Dönüşüm Projeleri gerçekleştirdiğini hatırlattı. Projeleri yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde yürüttüklerini aktaran Konyalıoğlu, en büyük ölçekli projelerden birinin Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu belirtti. 


Konyalıoğlu, proje kapsamında yapılan bin için kura çekildi 15 konuta yoğun talep geldiğini aktararak, şöyle devam etti: "Bu TOKİ'ye olan teveccühü ve güveni yansıtıyor. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatları, TOKİ Başkanı'nın verdiği direktifler doğrultusunda bu projede özellikle emeklilerimize bir pay ayrıldı. Bu konuda alt gelir grubu konutlarımıza ciddi bir talep aldık. Bin civarındaki konutumuza 5 kat talep alındı. Bu alanda mülkiyeti olup TOKİ ve belediyeye güvenen vatandaşlarımıza inşallah yakın zamanda teslim edeceğiz." Konyalıoğlu, projede 4 farklı konut tiplerinin bulunduğunu da sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından konutların hak sahipleri kurayla belirlendi. 


Günboyu


Haber Güneş Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Emekli ve dar gelirli aileler, TOKİ'nin 250 lira taksit seçeneğiyle satışa sunduğu konutlara büyük ilgi gösterdi. Kuruma yapılan başvuru sayısı satışa çıkarılan konut sayısının 14 katını aştı. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, milyonlarca emekli ve dar gelirli için müjdeledi. 250 lira taksit ve 240 ay vade (20 yıl) seçenekli konutlar için Anadolu'nun her köşesinde projelerine başlayan Başbakanlık Toplu Konut  İdaresi'ne (TOKİ) yapılan başvuru sayısı, vatandaşın güvenini ortaya koydu.  Malatya Beydağı'nda 250 liradan başlayan taksitle 305'i alt gelir grubu, 778'i sosyal konut olmak üzere toplam bin 83 ev kura ile satışa çıkarıldı. Bin 83 konuta rekor sayıda başvuru gerçekleşti, alt gelir grubu kapsamında satışa sunulan 305 konuta, 4 bin 313 kişi başvuru yaptı. Başvuru sayısı konut sayısının 14 katını aşarken, 778 sosyal konuta ise bin 600 kişi başvuruda bulundu.   


Başkentte 341 liraya ev  


TOKİ, başkent Ankara'daki çalışmalarında da hız kesmedi. Dar gelirli ve emekli  için konutlar satış çıkarılmaya başlandı. TOKİ'nin Ankara'da satışa sunduğu toplam 952 konutun başvuruları da 20 Kasım'da son bulacak. Mamak ilçesine bağlı Gülseren Mahallesi'nde satışları devam eden konutlardan alt gelir grubu kapsamındaki 583 konuta başvuruların sayısı ise bin 698'i buldu. Satışa sunulan söz konusu konutlar aylık 341 lira taksit imkanıyla vatandaşa verilecek.  


Megakentte arazi sıkıntısı  


TOKİ'nin 250 lira taksit seçenekli konutlarından İstanbullu'da faydalanacak. Ancak diğer illere göre megakentteki nüfus ve yapılaşmanın fazla olması nedeniyle inşa için arazi sıkıntısı yaşanıyor. TOKİ, tarafından yapılacak çalışmalarla yeni arazi tahsisleri gündeme gelecek. Öte yandan kentsel dönüşüm çalışmalarıda hızlandı. TOKİ'nin öncülüğünde 20 yıl boyunca ülke genelinde 6 milyon konut dönüştürülecek. Konut değerleri tavan yapacak. 


Malatya'da kuralar tamam


 TOKİ ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığınca ortaklaşa hayata geçirilen Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan konutların kuraları çekildi. TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu,  proje kapsamında yapılan bin 15 konuta yoğun talep geldiğini aktararak, şöyle konuştu:  "Bu TOKİ'ye olan teveccühü ve güveni yansıtıyor. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın talimatları, TOKİ Başkanı'nın verdiği direktifler doğrultusunda bu projede özellikle emeklilerimize bir pay ayrıldı." 


Güneş


Geri Dön