23 / 04 / 2024

Giresun Fiskobirlik Entegre Fındık İşleme Tesisi taşınacak mı?

Giresun Fiskobirlik Entegre Fındık İşleme Tesisi taşınacak mı?

Giresun'da kent içindeki FISKOBIRLIK'in, mamul üretimi yapan tek sanayi kuruluşu olan Entegre Fındık İşleme Tesisi (EFİT)'nin taşınarak arsasına konut yapılacağı öne sürüldü.



Giresun'da kent içindeki FISKOBIRLIK'in, mamul üretimi yapan tek sanayi kuruluşu olan Entegre Fındık İşleme Tesisi (EFİT)'nin taşınarak arsasına konut yapılacağı öne sürüldü. 


Karadenizli fındık üreticilerinin kooperatif olan FİSKOBİRLİK'teki yönetim yanlışı hala sürüyor. Siyasi mücadele nedeniyle kapanma noktasına gelen ve borçlarını ödeyebilmek için mal varlıklarını satan FİSKOBİRLİK toparlanma aşamasında şimdi de yap-sat'çı müteahhitlerin gözünü diktiği bir kuaım haline geldi. 


Birliğin Giresun merkezdeki tek fabrikası olan. Entegre Fındık İşleme Tesisimin bulunduğu arsaya konut yapılacağı iddia edildi. Arazinin birlikten alınması amacıyla yeni yatırıma izin verilmediği fabrikanın Düzce veya Sakarya'ya taşınacağı bu amaçla yeni yatırım yapılmadığı kaydedildi. 

Konuyu gündeme getiren CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu "Aslında EFİT üzerinden 

FKB'ye yönelen tehdidi biliyoruz: Bu bir yıkım projesidir. AKP'nin uyguladığı fındık politikasının geldiği noktadır, son evresidir" dedi. 


Bektaşoğlu şunları söyledi: 

Atatürk'ün talimatıyla kurulan FİSKOBİRLİK'i, kuruluş amacı da olan, iç ve dış piyasaları belirleme özelliğinden, fındık ve üreticisinin hak ve menfaatlerini koruma adına yürüttüğü faaliyetlerinden alıkoyanlar, fındığı ve üreticisini yabancı ve yerli ortaklıklarına kurban edenler, şimdi de EFİT'i ortadan kaldırarak FİSKOBİRLİK'e son bir vuruşa hazırlanıyorlar. 


Fındık aldırmayarak piyasadaki etkinliğini yok ettiler, şimdi de mamul yapmasına engel olmaya çalışıyorlar. Bunun için de arsa, bina, diğer başka rant değerleri üzerinden pazarlıklar, tartışmalar yaratarak, içine bir başka kutsalımız olan Giresun Üniversitesi'ni de katarak, taleplerini haklı gösterip sonuç elde etmek istiyorlar. FİSKOBİRLİK'i yok ederek, kuşatarak, arsalarını, mal varlıklarını alıp satarak bir şey elde edemeyiz, tam tersine kaybederiz. 


Bunu böyle görenlerin, bu şehrin değerlerine, son olarak SEKA'ya yaptıklarını gördük. Atatürk Stadyumu, 

19 Eylül Spor Salonu ve Olimpik Yüzme havuzunu ortadan kaldıran rant örgütlenmesinin lobileri, fındık lobileriyle işbirliği içinde şimdi FİSKOBİRLİK için mi devrede diye düşünmeden edemiyoruz. 

Giresun halkını ikna etmeden, burada yaşayanların rızası olmadan, ilimize, bölgemize, ülkemize az da olsa istihdam ve katma değer katkısı sağlayan böylesine önemli bir kuruluşu kimse buradan söküp götüremez.


Anayurt


Geri Dön