29 / 03 / 2024

Giresun'daki 45 binadaki 141 bağımsız bölüm ağır hasarlı!

Giresun'daki 45 binadaki 141 bağımsız bölüm ağır hasarlı!

Dereli'de toplamda 392 binadaki 1754 bağımsız bölüm incelendi. 45 binadaki 141 bağımsız bölümün ağır hasarlı, yıkık ya da acil yıkılacak şekilde olduğu belirlendi.



İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Giresun'daki selin ardından iyileştirme çalışmalarının sürdüğü bölgeye 9 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildiğini bildirdi.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Giresun'daki sel, su baskınları ve heyelanlar sonrası hem kayıp 7 vatandaşı arama çalışmaları hem de iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, selden sonra sürdürülen çalışmalarda, mahsur 172 kişi sağ kurtarıldı. 34 kurum ve kuruluştan 2784 personelin katıldığı çalışmalarda, Karayollarına bağlı yollar ile 94 köy yolu açıldı, 65 köye elektrik verildi. 21 telefon santralinin yeniden hizmete alındığı bölgeye, AFAD 9 milyon TL acil yardım ödeneği yolladı.

Giresun'da 22 Ağustos tarihinde başlayan aşırı yağışlar nedeniyle merkez, Dereli, Espiye, Doğankent, Tirebolu, Güce, Görele ve Yağlıdere ilçelerinde sel, su baskını ve heyelanlar yaşandı.

5 kişinin hayatını kaybettiği 3 jandarma personelinin de şehit olduğu olaylarda, bölgede, afet yönetiminin safhaları AFAD koordinasyonunda çalıştırılarak kayıplara ulaşılması ve hayatın normale döndürülmesi için gayretler sürüyor. Olaylardan etkilenen vatandaşların beslenme, barınma ve psikososyal destek ihtiyaçları da karşılanıyor.

Kayıplar aranmaya devam ediyor


Ekiplerin çalışmaları neticesinde mahsur kalan 172 vatandaş kurtarıldı. Arama çalışmaları, kayıp 7 kişiden biri için Espiye Kaşdibi mevkisinde, üçü için Doğankent-Tirebolu yolunun 12'nci kilometresinde, biri için Dereli'de, ikisi için Çaldağ'da sürüyor.

 

Dereli'de 38 milyon Türk Lirası hasar tespit edildi

Hasar tespit çalışmalarına, 25 ekip ile sürdürülüyor. Toplamda 392 binadaki 1754 bağımsız bölüm denetlendi. 45 binadaki 141 bağımsız bölümün ağır hasarlı, yıkık veya acil yıkılacak şekilde olduğu bildirildi. Tarım ve hayvancılık zararlarına ilişkin olarak 21 araçla görevlendirilen 57 personel 11 ilçedeki 190 köy ve mahallede 517 hasar tespit etti. 

 

Giresun'da risk oluşturan binalar yıkılıyor!


Geri Dön