25 / 04 / 2024

Girit'teki 6,3'lük deprem Türkiye'yi etkiler mi?

Girit'teki 6,3'lük deprem Türkiye'yi etkiler mi?

Yunanistan'ın Girit Adası'nda meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki deprem ülkemizde de hissedildi. Peki Girit'teki 6,3'lük deprem Türkiye'yi etkiler mi?



Yunanistan'ın Girit Adası'nda yaşanan 6.3 büyüklüğündeki deprem Türkiye'de de hissedildi. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Atina Gözlemevi konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, meydana gelen 6.3'lük depremin merkez üssünün Atina'nın 405 kilometre güneydoğusunda ve Girit adasındaki Zakros köyüne 24 kilometre uzaklıkta olduğunu belirtti.

Meydana gelen deprem ülkemizde de geniş bir alanda hissedildi. Muğla, Antalya ve İzmir'de hissedilen depremde vatandaşlar büyük bir panik yaşadı.

Girit teki 6,3 lük deprem Türkiye yi etkiler mi?

Meydana gelen depremden sonra önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Okan Tüysüz, Yunanistan Girit'in çok önemli bir deprem merkezi olduğunu kaydetti.

Depremin yaşandığı bölgenin ülkemizi etkilemesinin zor olduğuna değinen Tüysüz şunları dile getirdi: 

"Gözümüz kulağımız orada gelişmeleri izliyoruz. Türkiye'yi etkilemesi zor bir bölge. Çünkü Türkiye'ye oldukça uzak. En yakın yerleşim yeri arasında 250 km mesafe var. Girit'te daha büyük bir deprem olasılığı var. Ama Türkiye için endişe verici bir durum söz konusu değil."

Ahmet Ercan'dan Türkiye'nin deprem riskine ilişkin dikkat çeken açıklama!


Geri Dön