27 / 04 / 2024

GMKA Mali Destekler programları açıklandı!

GMKA Mali Destekler programları açıklandı!

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından 2015 yılı Mali Destekler programları açıklandı. GMKA tarafından hazırlanan 2015 yılı destek programı tanıtım toplantısı ÇTSO Kongre Merkezinde yapıldı.



GMKA Program Yönetimi Birim Başkanı Şuayıp Ünal, toplantıda destekler hakkında katılımcılara bir sunum yaptı. Ünal Ajansın bu malı destek programlarının 13 milyon TL bütçe ayırdığına dikkat çekerek, "Bu miktarın 5 milyon 500 bin TL'sı İktisadı Kalkınma Malı Destek Programı, 2 milyon TL'sı Sosyal Kalkınma Malı Destek Programı, 5 milyon 500 bin TL'sı ise Küçük Ölçekli Altyapı Malı Destek Programı kapsamında kullandırılacak. 2015 yılı ıçın 'İktisadı Kalkınma Malı Destek Programı' Bölgedeki işletmelerin ihracat kapasitelerinin artırılması, İthal edilen orta ve yüksek teknolojili sanayi ürünlerinin yerli üretimle ikame edilmesi, KOBl'lerın, Ar-Ge ve yenilıkçjlık kapasitelerinin artırılması, Alternatif turizm faaliyetlerinin geliştirilmesiyle sezonun on ıkı aya yayılması ve A turizm sektörünün Bölgeye sağladığı katma değerin artırılması, Yenilenebilir enerji sistemleri üretiminin geliştirilmesi konularında öncelik verilecek" dedi.201 5 yılı Sosyal Kalkınma Malı Destek Programı hakkında bilgiler veren GMKA Program Yönetimi Birim Başkanı Şuayıp Ünal "Toplumun zararlı maddelerden korunması ve başta gençler olmak üzere zararlı madde bağımlılarının rehabilitasyonu ve topluma kazandırılması, Çalışma çağındaki nüfusun istihdam edilebilirliğinin arttırılması, Toplumsal dayanışmanın ve sivil toplum etkinliğinin geliştirilmesi konuları öncelikli olarak desteklenecek. 


2015 yılı Küçük Ölçekli AJtyapı Malı Destek Programının öncelikleri ise Bölgedeki ış ve yatırım ortamının geliştirilmesine yönelik altyapının güçlendirilmesi, Bölgedeki Organize Sanayi Bölgelerinin altyapılarının güçlendirilmesi ve Bölgedeki sosyal imkânların geliştirilmesine yönelik altyapının güçlendirilmesi olarak belirlendi" şeklinde konuştu.İktisadı Kalkınma Malı Destek Programı içinde açıklamalar yapan GMKA Program Yönetimi Birim Başkanı Şuayıp Ünal "GMKA'nın 50 bin TL ile 500 bin TL arasında destek sağlayabilirken Sosyal Kalkınma Malı Destek Programı ıgn 50 bin TL ile 200 bin TL arasında; Küçük Ölçekli Altyapı Malı Destek Programı için 250 bin TL ile 1 milyon 375 bin TL arasında destek sağlayacak. Prole süreleri İktisadı Kalkınma Malı Destek Programı için en fazla 12 ay, Sosyal Kalkınma Malı Destek Programı ıgn en fazla 9 ay, Küçük Ölçekli Altyapı Malı Destek Programı için en fazla 24 ay olabilecek. İktisadı Kalkınma Malı Destek Programı için KOBl'ler uygun başvuru sahibi iken Sosyal Kalkınma Malı Destek Programı ıgn Başvuru Rehberinde sayılan kar amaa gütmeyen kuruluşlar, Küçük Ölçekli Altyapı Malı Destek Programı ıgn ise Başvuru Rehberinde sayılan kurum/kuruluşlar uygun başvuru sahibi olarak belirlendi" dedi. Ünal, prole başvurularında, Bayramiç, Yenice, Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinden gelecek başvuru sahiplerine avantaı sağlanacağını da belirtti. 


Vitamin


Geri Dön