29 / 03 / 2024

GMW Mimarlık 19'uncu yılını kutluyor!

GMW Mimarlık 19'uncu yılını kutluyor!

Yurt içinde ve yurt dışında pek çok ödüllü mimari ve iç mimari projeler hayata geçiren GMW Mimarlık, bu sene kuruluşunun 19. yıldönümünü kutluyor.



Kökleri, Kurucu Ortak Mimar Ali Evren Özveren’in 4. kuşak ortağı olduğu Londra merkezli GMW Architects’e dayanan ve 50 yıllık uluslararası bir mimari birikimin üzerine kurulan GMW MimarlıkK, bu sene kuruluşunun 19. yıldönümünü kutluyor. 2011 yılından günümüze Dicle Demircioğlu ile Pınar İlki Emekçi’nin ortaklığıyla büyüyen GMW Mimarlık, kazanılan bilgi birikimi ve deneyimin nesilden nesile aktarıp, geliştirerek sürekliliğin sağlanmasını planlıyor.

Kurulduğu günden beri mesleki hayata yön veren ana prensiplerini, ofis kültürünü ve etik değerlerini tamamıyla koruyarak mimarlık pratiğinin dünyadaki gelişmelerine paralel yönde kendini her daim geliştiren GMW Mimarlık, özellikle uluslararası platformlarda yarışan ve büyük ölçekli projeleri üstlenen bir mimarlık ofisi olarak uluslararası standartlarda ve güncel teknolojiler eşliğinde projelerin üretiminde bulunuyor.

GMW MIMARLIK günümüzde 3 ortak ve İstanbul’daki ofiste yer alan 30 mimardan oluşan kadrosuyla özellikle havalimanı terminali 

projelerinde lider bir firma olarak faaliyetini sürdürüyor. Bunun yanı sıra 2018 yılında Karadağ’da kurulan yeni firma GMWM2, bölgenin en prestijli projelerinden birinin tüm tasarım yönetimini üstlenmiş durumda. GMW MIMARLIK, bu 20 kişilik yeni ekip ile Balkanlar ve Avrupa’da daha aktif olmayı hedefliyor.

Geçen 19 yıl içinde dünyanın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren GMW MIMARLIK’ın Mısır, Suudi Arabistan, Hollanda, İtalya, Letonya, Makedonya, İran, Etiyopya, Kuveyt, Filipinler gibi pek çok farklı coğrafyada proje yürütme şansı oldu. GMW MIMARLIK güncel olarak Irak, Özbekistan ve Karadağ’da aktif proje üretmeye devam edecek.

19 yılda dünyanın farklı ülkelerinde tasarlanan 20’den fazla havalimanı...
Kurulduğu günden beri dünyanın farklı ülkelerinde 20’den fazla havalimanı projesinde ve farklı roller üreten GMW Mimarlık, başarılı olmak ve rakiplerimin arasında ilk sırada yer almak için uzlaşmanın önemine inanıyor. Her bir projeden farklı şeyler öğrenen ve dünyada neler olduğunu takip edip kendisini sürekli olarak geliştiren GMW Mimarlık zamanla uluslararası platformlarda söz sahibi olup ve Roma Fiumicino Havalimanı ve Amsterdam Schipol Havalimanı gibi büyük ve prestijli projelerde bizzat idarelere ve tasarım firmalarına terminal planlaması konusunda danışmanlık hizmeti veriyor.

Uluslararası deneyimleri ile bizzat ortak olarak, ya bir ekibin parçası olarak ya da işverenler adına kendilerini denetleyen konumdaki pek çok farklı uluslararası firma ile proje üreten GMW Mimarlık, bu sayede uluslararası standartlarda proje üretimi ve yürütülmesi ile bilgilerini her daim güncel tutabiliyor ve tecrübeleri sayesinde kültürel farklılıkları kısa sürede bertaraf edip aksiyon alabiliyor.

Uluslararası projelerde yer alan bir firma olarak dijital teknolojilerdeki gelişmeleri yakından izleyen GMW Mimarlık, son yıllarda mimarlık ve inşaat sektöründe iş yapma yöntemlerini tamamıyla değiştiren BIM sistemini de oldukça önemsiyor. GMW Mimarlık bugün sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda dünyadaki mimarlık ofisleri arasında da büyük ölçekli projelerde BIM teknolojisini tam anlamıyla ve başarıyla kullanan sayılı firmalardan biri oluyor.

Her ülkenin sadece bir mimarlık ofisi tarafından temsil edildiği Avrupa Mimarlar Birliği’nin (European Architects’ Alliance) kurucu üyelerinden biri olan GMW MIMARLIK, 2000 yılından bu yana aktif olarak birlik içerisinde bulunuyor. Üye ülke sayısı her geçen yıl artış gösteren Avrupa Mimarlar Birliği; Londra, İstanbul, Brüksel, Berlin, Milano, Helsinki, Dublin, Kopenhag, Amsterdam gibi Avrupa’nın önemli pek çok merkezinde yerleşik olan ve dünyanın çeşitli yerlerinde çok farklı projelere imza atan 20’den fazla saygın mimarlık ofisinin üyeliğinden meydana geliyor.

Gelecekte de uluslararası standartlarda ve uluslararası projelerde çalışacaklarını ifade eden GMW Mimarlık ortakları, şu anda dünyanın sayılı mimarlık büroları tarafından kullanılan teknolojileri kullandıklarını, bu özelliği devam ettirip her daim güncel kalmayı ve Karadağ’da kurulan ikinci ofiste 20 kişilik ekipleriyle de Balkanlar ve Avrupa’da daha aktif olmayı planladıklarını ifade ediyor. Roma Fuimicino, Amsterdam Schiphol, Filipinler Clark havalimanları, Portonovi gibi direkt yabancı yatırımcı, idare veya proje yönetim firmaları tarafından davet edildikleri projelerin sayısını artırmak ise GMW Mimarlık’ın en yakın hedefleri arasında bulunuyor.
 


Geri Dön