26 / 04 / 2024

Artık şehirlerimizin 50 yılını, 100 yılını planlayacağız!

Artık şehirlerimizin 50 yılını, 100 yılını planlayacağız!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Şehir Konağı'nın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Artık şehirlerimizin 50 yılını, 100 yılını planlayacağız" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın Beyşehir ilçesinde Şehir Konağı'nın açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, konağın Türk kültür ve mimarisi baz alınarak özenle yapıldığını ve vatandaşların hizmetine açıldığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, açılış öncesi tarihi Eşrefoğlu Camisi'nde öğle namazını kıldığını ve orada vatandaşlarla da sohbet etme imkanı bulduğunu dile getiren Kurum, "Tarihten bugüne gelmiş ve inşallah bizim de gelecek nesillere aktaracağımız bu önemli eserimizin, değerimizin etrafında, tescilli yapıları yenilemek ve sokak sağlıklaştırması yapmak suretiyle çevre düzenlemesi yapacağız." şeklinde konuştu.

İlçeye bir millet bahçesi de kazandıracaklarını aktaran Kurum, son 16 yılda yapılan hizmetlerle hem ilçelerde hem ülke genelinde insanların yaşam standartlarının yükseldiğini söyledi.

Kurum, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile hızlı ve kaliteli hizmeti amaçladıklarını dile getirerel, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, bize 'Vatandaşını mağdur etmeyeceksin, vatandaşını bekletmeyeceksin ve hizmet kalitesini gönül belediyeciliği anlayışıyla, gönüllere dokunmak suretiyle yapacaksın' diyor. Biz de bu çerçevede şehirlerimize ziyarette bulunuyor, vatandaşımızın taleplerini dinliyor, şehrin yaşam kalitesini arttırmaya gayret gösteriyoruz." değerlendirmesini yaptı.

AK Parti'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 11 maddelik seçim manifestosunda 8 maddenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla ilgili olduğunu söyleyen Kurum, şöyle konuştu:

"Artık şehirlerimizin 50 yılını, 100 yılını planlayacağız. Bu planlar, hakkaniyet çerçevesinde, vatandaşımızın rızası çerçevesinde yapılacak. Vatandaşın rızası olmayan hiçbir işi yapmayacağız, yaptırmayacağız. Kentsel dönüşüm şehirlerimiz için çok büyük önem arz ediyor. Bu işe ilişkin 81 il valiliğimize talimat gönderdik ve bu talimat çerçevesinde belediye başkanlarımız şehirlerdeki acil, öncelikli alanları tespit ederek 3 ay içerisinde bize bildirecekler. Acil alanlardan başlamak suretiyle de kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Kartal'da geçtiğimiz günlerde çok elim bir kaza meydana geldi. Aslında bunun bir benzerini Konya'mızda yaşamıştık, orada da birçok canımızı kaybettik. Dolayısıyla kentsel dönüşüm bizim için çok önem arz ediyor. Bundan sonraki süreçte 1,5 milyon konutu dönüştüreceğiz. Bunun yaklaşık yüzde 10-15'ini 5 yıllık süreçte Bakanlığımız, Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız, İller Bankası Genel Müdürlüğümüz eliyle gerçekleştireceğiz. Yapacağımız projeler yatay mimarı esaslı, kültürümüzü, özümüzü, ecdadın bize bıraktığı değerleri yansıtacak şekilde olacak. Mahalle kültürünü yaşatacağız." 


Geri Dön