19 / 04 / 2024

Mansur Yavaş: Ankara'nın 50 yılını planlayacağız!

Mansur Yavaş: Ankara'nın 50 yılını planlayacağız!

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "En büyük projem Ankara'yı marka kent yapmak. Biz Ankara'nın 50 yılını planlayacağız" dedi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, CHP  Ankara  İl Başkanlığının bir otelde gerçekleştirdiği etkinlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ankara'nın huzuruna üçüncü defa çıktığını belirten Yavaş, geçmiş dönemde projelerini anlattıklarını, bunların bir kısmını mevcut Başkan Mustafa Tuna'nın yerine getirdiğini belirtti.

Bunun, projelerinin gerçek ve uygulanabilir olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Yavaş, hiç polemiğe girmeden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkent olarak emanet ettiği Ankara'yı marka şehir yapacaklarını söyledi.

Mansur Yavaş, bir dönemliğine aday olduğunu ve şehrin 50 yıllık planlamasını yaparak, Ankara halkına borcunu ödemiş bir şekilde görevden ayrılacağını söyledi.

"Bu seçimlerdeki en büyük projeniz ne?" sorusuna Mansur Yavaş, "En büyük projem Ankara'yı marka kent yapmak. Ulaşım, belediye hizmetlerinin kaliteli ve ucuz olması, özellikle istihdam ve Ankara'da yaşayan yurttaşların gelirinin artması konularında çalışmalar yapacağız. Ankara'da yaşayan yurttaşların hepsinin yaşamaktan keyif alacağı bir Ankara hayal ediyoruz. Bu arada da Ankara'nın 20-40 yıllık geleceğinin vizyonunu ortaya koyacağız." yanıtını verdi.

Mansur Yavaş, her faturanın arkasında ödenen paranın nereye gideceğinin, hangi hizmete harcanacağının yazacağını, şeffaflığın önemli olduğunu belirtti.


"ANKARA'NIN EN BÜYÜK YEŞİL ALANI OLACAK"

"Atatürk Orman Çiftliği'nin imara açılması tartışmalarına nasıl bakıyorsunuz?" sorusu üzerine Mansur Yavaş, "Atatürk Orman Çiftliği'ni Gençlik Parkı ile birleştiren bir 'Atapark' projemiz vardı. Onun bir kısmını şimdi 'Millet Bahçesi' ilan ettiler ama o Atapark projesini daha da büyüterek hazırlıyoruz. Ankara'nın en büyük yeşil alanı olan, herkesin yararlandığı bir proje olacak. Bu, Ulus'un canlanmasına da sebep olacak." şeklinde konuştu.

Yavaş, "ABD Büyükelçiliğinin Atatürk Orman Çiftliği'nde devam eden inşaatının durdurulması konusundaki düşünceniz nedir?" sorusuna karşılık, "Oraya ABD Büyükelçiliği yapılması çok büyük hata. Ruhsat iptali için geçerli bir neden olması lazım. Bu ruhsat verilmiş. Bunun ruhsatını iptal ettiğiniz zaman, tazminatını ödemek durumundasınız. Değerlendireceğiz." dedi.

Mansur Yavaş kimdir?


Geri Dön