24 / 04 / 2024

Ankara'daki 50. Yıl Parkı yarın açılıyor

Ankara'daki 50. Yıl Parkı yarın açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Cebeci'deki 50. Yıl Parkı yarın açılıyor



Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yazılı açıklamasında, cumhuriyetin kuruluşunun 50. yıl dönümü dolayısıyla 1970'li yıllarda yapılan parkın yeniden düzenlenerek Ankaralıların hizmetine sunulduğu kaydedildi. Açıklamada, "Çamlık" adıyla da bilinen parkın vatandaşların aileleriyle zaman geçirebilecekleri bir mekan haline getirildiği ifade edildi.

Cebeci Ertuğrul Gazi Mahallesi sırtlarındaki tepede yer alan 50. Yıl Parkı, yaklaşık 130 bin metrekarelik alan üzerine kurulu. 3 bin 500 metrekarelik ve bin 300 metrekarelik iki ayrı göletin oluşturulduğu parkta, dereler ile suyun engebeli alanda akışı sağlandı. 210 kameriye ile bankların yer aldığı parkta, doğal dokuya uygun olarak hem dinlenme hem de piknik yapma alanları oluşturuldu.

Oyuncak şeklinde büyük bir oyun gemisi, 25 adet çeşme, bin 100 metrekarelik 4 çocuk oyunu alanı ile buz pateni pistinin yer aldığı parka, yaklaşık 10 bin 500 metrekarelik mini bir lunapark yapıldı. Çay bahçesi, halı saha ve basketbol sahasının da bulunduğu park, yaya yolları, kondisyon aletleri ve 2 adet fitness center da içeriyor.

Güvenliğin sağlanması için aydınlatma sisteminin yenilendiği parkta, bitkisel alan düzenlemesi de yapılarak 2 bin 500 çalı ve ağaç dikildi. Parkta, 575 araçlık 4 ayrı otopark da bulunuyor. Ayrıca parkın en yüksek yamacına, Türkiye'nin en büyük bayrak direği olma özelliğini taşıyan 110 metrelik bayrak direği dikildi. Direğe çekilen 20x30 metre büyüklüğündeki Türk bayrağı Ankara'nın birçok yerinden görülebiliyor. "Başkentin şehir terası" olarak da nitelenen park, yarın saat 16.00'da düzenlenecek tören ve İsmail Türüt'ün konseriyle kapılarını halka açacak.
AA


Geri Dön