26 / 04 / 2024

Göcek Tüneli tadilatı ne zaman başlayacak?

Göcek Tüneli tadilatı ne zaman başlayacak?

Muğla'nın Dalaman İlçesindeki Göcek Tüneli'nde yağmurlu havalarda meydana gelen su sızıntısı, sürücüler için tehlike yaratırken; uzmanlar önlem alınmazsa tünelin betonu ile içindeki demirlerin zamanla çürüyeceğini söyledi.



Muğla'nın Dalaman İlçesindeki Muğla -Antalya'yı birbirine bağlayan Göcek Tüneli'nde yağmurlu havalarda meydana gelen su sızıntısı, sürücüler için tehlike yaratırken; uzmanlar önlem alınmazsa tünelin betonu ile içindeki demirlerin zamanla çürüyeceğini söyledi. Göcek Tünel İşletme Müdürü Aydın Meral, mevcut görüntünün kendilerini de rahatsız ettiğini belirtip, "Yapılan yeni tünel biter bitmez tadilat çalışmalarına başlayacağız" dedi.


Tinsa İnşaat ve Sanayi Limited Şirketi tarafından 25 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile 13 milyon dolar harcanarak yapılan Göcek Tüneli 2006 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. 13 hükümet ve 8 başbakan eskiten ve 17 yılda tamamlanabilen Muğla ile Antalya'yı birbirine bağlayan 950 metrelik tünel, kamuoyunda sık sık Türkiye'nin tek paralı tüneli olma özelliğiyle gündeme geldi.


Otomobillerden 3.5 lira, kamyon, otobüs ve TIR'lardan ise 7.5 lira geçiş ücreti alınan tünel 9 yıldır hizmette olmasına rağmen özellikle kış aylarında su sızdırması nedeniyle sıkıntıya neden oluyor.


Bizim Gazete


Geri Dön