25 / 04 / 2024

Çubukbeli Tüneli'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündeminde!

Çubukbeli Tüneli'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündeminde!

Antalya-Burdur karayolu üzerine yapılması planlanan Çubukbeli Tüneli'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya-Burdur karayolu üzerine yapılması planlanan Çubukbeli Tüneli'nin ne zaman tamamlanacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Arı, sorusunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Arı, ''Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Arı, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Antalya-Burdur karayolunun önemli geçiş noktası olan Çubukbeli üzerinde 2018 yılında inşaatına başlanan "Çubukbeli Tüneli'nin geçen yıl açılışının yapılacağı duyurulmuştu. Söz konusu tünel inşaatı zamanında tamamlanıp hizmete açılmadığı gibi bahse konu işin şantiyesinde çalışma yapıldığına dair herhangi bir faaliyet de gözükmemektedir. Çubukbeli Tüneli projesi kapsamında Antalya-Burdur yolu arasına 48 kilometrelik yol projesi Kepez üstünden başlayıp Çubukbeli'ne açılacak 4.400 metrelik tünelle devam edip Kızılkaya'da sona erecekti. 48 kilometrelik yolun 372 milyon 714 bin liraya yapılacağı, bu yolda 7 köprülü kavşak ile 2 alt geçit olacağı da belirtilmişti. Burdur-Bucak-Antalya arası ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak olan yeni tünel, 7.136 metre olan güzergâhın uzunluğunu 4 bin 852 metreye düşürecek, böylece araç sürücüleri Çubukbeli'ni yeni tünel ile daha kolay aşacaklardı.''

Çubukbeli Tüneli nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı'nın soruları:
1) Geçen yıl hizmete gireceği duyurulmuş olan Çubukbeli Tünelindeki inşaat neden bugüne kadar tamamlanmamıştır? 

2) Herhangi bir çalışma görülmeyen tünel şantiyesinde inşaat çalışması durmuş mudur? Durduysa neden nedir? 

3) Bahse konu tünel ile birlikte yapılan yol projesindeki çalışmaların ne zaman tamamlanıp vatandaşın kullanımına açılacaktır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 


Geri Dön