27 / 04 / 2024

Gökçeada'da hukuksuz inşaata protesto!

Gökçeada'da hukuksuz inşaata protesto!

Gökçeada'da TOKİ konutlarının yer aldığı yeşil alan, Belediye tarafından önce arsaya dönüştürüldü ve alan şahsa satıldı. Alanın arsaya dönüşmesi hakkında davanın devam ettiğini belirten Gökçeadalılar çalışmayı protesto etti.



Çanakkale Gökçeada'da 800 konutlar olarak bilinen ve TOKİ‘ye ait 732 konutun yer aldığı alan üzerindeki tek yeşil alana, iki gün önce iş makinaları girdi ve ağaçların kesimi sırasında bölge halkının direnişiyle karşılaştı. Gökçeada sakinleri inşaatın hukuksuz olduğunu iddia etti.

‘Elimizde bir tek burası kaldı’

Yeşil Gazete‘de yer alan habere göre; Gökçeada sakini Kaya Sayım‘ın açıklamalarına göre, satılmadan önce Gökçeada Belediyesi’ne ait olan 700 metrekarelik alan,  TOKİ  konutlarının içinde kalan yegane yeşil ala oluyor. Burası aynı zamanda bölgede yaşayanların depremde toplanma alanı olabilecek tek yer oluyor.

İhaleye çıkarıldı

Söz konusu yeşil alanın arsaya dönüştürülmesi amacıyla 26 Aralık 2019 tarihinde mahkemeye başvuruda bulundu. Mahkemenin henüz sonuçlanmamış olmasına karşın sürecin hızlandığı ve arsaya dönüştürülen bölgenin ihale düzenlendiğini anlatan Sayım,  ihalenin duyurulmadığını ve özel bir şahsın burayı belediyeden satın aldığını açıklayarak, şu ifadeleri kullandı:

''Mehmet Akmugan bununla ilgili dava açtı. Ancak İdare Mahkemesi 28 Ocak 2020’de Belediye’den istenen evrakları alamadı. On gün içinde karar vermesi gerekiyordu, ancak bugüne kadar karar verilmedi. Belediye, imar planı askı süresine de uymadı ve ihaleyi başlattı. İlan etmeden başlattı. İhaleye katılan şahıs burayı satın aldı, sonra inşaat ruhsatı aldı, derken inşaata başladı.''

Gökçeadalılar inşaatı durdurdu

Sayım’ın açıkladığı verilere göre, dün başlayan inşaatı haber alan yaklaşık 30 Gökçeadalı, inşaat alanına gidip iş makinalarının çalışmalarının ara vermesini talep etti.

Çalışmalara ara verildi, ancak firmanın mahkeme sonucunu açıklamayacağı bilinmiyor. Sayım ise ihalenin ara verilmesiyle yaşananlar da dahil olmak üzere sürecin sonraki aşamalarına itiraz etmek amacıyla mahkemeye başvuracaklarını kaydediyor.


Geri Dön