19 / 04 / 2024

Gökçeada'da kuvvetli yağış nedeniyle yüzlerce iş yeri ve evi su bastı!

Gökçeada'da kuvvetli yağış nedeniyle yüzlerce iş yeri ve evi su bastı!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde kuvvetli yağış nedeniyle yüzlerce iş yeri ve evi su bastı, çoğu Bulgaristan ve Yunanistan plakalı çok sayıda otomobil de kullanılamaz hale geldi.




Gökçeada ilçesinde kuvvetli yağış nedeniyle yüzlerce iş yeri ve evi su bastı, çoğu Bulgaristan ve Yunanistan plakalı çok sayıda otomobil kullanılamaz hale geldi.

Alınan bilgiye göre, kuvvetli yağış nedeniyle Çınarlı deresinin taşması sonucu ev ve iş yerlerini yüksekliği 60 santimetreye ulaşacak şekilde su bastı. 


Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede büyük bir felaket yaşadıklarını söyledi.


Çok sayıda iş yeri ile evi su bastığını belirten Çetin, "Adada böyle bir şey beklemiyorduk. Gerçekten büyük bir afet bu. Sel ciddi hasar verdi. Tabii bundan sonra yaşanan felaketin yaralarının sarılması gerekiyor. Çok sayıda köprümüz yıkıldı. Alt yapımız çöktü. Biz turizm ile geçinen bir adayız. Esnafımız 3 aylık sürede para kazanabiliyor. 9 ay kazandıklarıyla geçiniyor. Bu süreyi atlatmaya çalışan esnafımızın ve diğer vatandaşların bu yaraları sarmaları mümkün değil. Bizim Ankara'dan ve tüm Türkiye'den beklentimiz şu, Gökçeada'yı afet bölgesi ilan ederek yaşanan zararın karşılanması. Aksi takdirde birçok esnafımızın dükkanlarını tekrar açmaları söz konusu değil" dedi.


Öte yandan, ilçede şubesi bulunan bankalar da yağıştan zarar gördü. Şube yetkilileri, şu anda 3 bankanın da işlem yapamayacak durumda bulunduğunu bildirdi.


"Şok olduk"


Bu arada, su baskınına uğrayan bir pastanenin çalışanları büyük bir gürültüyle uyandıklarını ve gördükleri manzara karşısında şok yaşadıklarını söyledi.


Gökçeada'ya Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turistlerin yağıştan zarar gören araçları da Çanakkale'den intikal eden çekiciler vasıtasıyla adadan götürülüyor.


İş yerlerindeki çamur ve yağmur suları çalışanlar tarafından boşaltılmaya çalışılırken ilçe meydanındaki çamur ve su birikintileri ekipler tarafından gideriliyor.


Türk Kızılayı kumanya ve battaniye gönderdi

 

Türk Kızılayı, bölgeye bin kumanya ve 500 battaniye gönderdi. 

 

Türk Kızılayından yapılan açıklamada, Gökçeada'da sabaha karşı başlayan ve etkisini artıran yağışın, ilçe merkezinden geçen Çınarlı Deresi'nin taşmasına neden olduğu anımsatıldı.

 

Ekiplerin, can kaybının yaşanmadığı, çok sayıda aracın ve iş yerinin zarar gördüğü selin ardından harekete geçtiği belirtilen açıklamada, Türk Kızılayı Kırıkkale Bölge Afet Yönetim Merkezinden bölgeye bin kumanya ve 500 battaniyeyle mutfak seti ve su gönderildiği ifade edildi. 

 

Açıklamada, gelişmelerin Ankara'daki Afet Operasyon Merkezi ile Kırklareli Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Gökçeada Şube Başkanlığınca takip edildiği bildirildi.



AA


Geri Dön