20 / 04 / 2024

Gökhan Bozkurt: İmar planında revizyon yapılmalı!

Gökhan Bozkurt: İmar planında revizyon yapılmalı!

Bozkurt “Birinci aşama olan süre uzatımı kararı Kurul tarafından alındı. Bundan sonraki süreçte ivedilikle Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin “Koruma İmar Planı” ile ilgili revizyon çalışmalarını yaparak Anıtlar Kurulu’nun onayına sunması gerekli." dedi.



Son dönemde Aydın Ticaret Odası üyeleri, Aydın Barosu mensupları, esnaflar ve Aydınlıları meşgul eden, kamuoyunda tabela sorunu olarak bilinen konunun çözümü için ilk adım bugün atıldı.


2 YIL SÜRE UZATIMI KARARI

Bugün yapılan Anıtlar Kurulu toplantısında uygulamada yaşanan tıkanıklıkla ilgili Aydın Ticaret Odası ve Aydın Barosu’nun dilekçeleri gündeme alındı. Toplantıya katılan AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN ve Aydın Barosu Başkanı Gökhan BOZKURT, kurula konu ile ilgili görüşlerini aktardılar. Kurul, uygulayıcı kurumlar olan Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Efeler Belediyesi’ne 2 yıl süre tanıdı.

“BUNDAN SONRAKİ GÖREV BÜYÜKŞEHİR’İN OMUZLARINDA”

Konu ile ilgili açıklama yapan AYTO Başkanı ÜLKEN ve Aydın Barosu Başkanı BOZKURT  “Kurul üyelerine alınan karardan dolayı teşekkür ederiz. Öncelikle üyelerimizin mağduriyetinin giderilmesi adına birinci aşama olan süre uzatımı kararı Kurul tarafından alındı. Bundan sonraki süreçte ivedilikle Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin “Koruma İmar Planı” ile ilgili revizyon çalışmalarını yaparak Anıtlar Kurulu’nun onayına sunması gerekli. Bunun için revizyon projesinin hazırlanıp, Büyükşehir Belediye Meclisi kararı alınıp, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Anıtlar Kurulu onayı için başvuru yapılması gerekiyor. Aynı zamanda konu sadece revizyon yerine “Kentsel Sit” kavramı üzerinden her yönüyle geniş kapsamlı bir şekilde yine Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ele alınabilir. Üyelerimiz için Aydın Büyükşehir Belediyesinin yapması gerekenler ile ilgili Aydın Ticaret Odası ve Aydın Barosu olarak konunun takipçisi olacağız. Üyelerimize ve Aydın’ımıza hayırlı olsun, üyelerimiz ve Aydın için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştular.


Mücadele Gazetesi


Geri Dön