26 / 04 / 2024

Göktürk'te sahte senetle 210 milyon liralık villa vurgunu!

Göktürk'te sahte senetle 210 milyon liralık villa vurgunu!

Göktürk'te Cemalettin Sevinç adına iddiaya göre 26.5 milyon dolarlık sahte senet düzenledi. Hazırlanan senedin üzerine taşırıldığı belirlendi. ve Mahkeme 4 sanık hakkında delil yetersizliğinden beraat verdi. 



İstanbul Göktürk'te arazileri bulunan Cemalettin Sevinç adına iddiaya göre 26.5 milyon dolarlık sahte senet düzenledi. Kriminal incelemede başka bir yerdeki imzanın daktiloda hazırlanan senedin üzerine taşırıldığı tespit edildi. Mahkeme, 2'si avukat 4 sanık hakkında delil yetersizliğinden beraat verdi. 

İkisi avukat 4 kişi 26,5 milyon dolarlık (210 milyon TL) sahte bir senedi işleme koydu. Borçlu tarafın şikâyeti üzerinde şüphelilerle ilgili dava açıldı. 4 kişi ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘resmi evrakta sahtecilik’ suçundan ceza aldı. Sanıklar ceza alsa da icra işlemi durmadı. Şikâyetçinin 21 milyonluk iki villası icra yolu ile satıldı.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre; olay bundan 10 yıl kadar önce İstanbul Göktürk’te yaşandı. 2B arazilerinin yoğun olduğu bölgede bir dizi arazisi yer alan Cemalettin Sevinç (89) arazilerin kadastro işlemleri süreci boyunca, bölgede emlakçılık işiyle uğraşan Güner Şenol (57) ve Ali Kara (70) ile temasa geçti. Şenol ve Kara’nın iddiasına göre, Sevinç, üzerine kaydedilen arazilerin bir kısmını bir süre sonucunda devretmeme kararı aldı.

Şenol ve Kara, ortak tanıdıkları olan E.B.'yi devreye alınarak sokarak Sevinç’ten 2 milyon lira talep etti. Ancak Sevinç teklife olumsuz yanıt verdi. Taraflar arasında yapılan görüşmeler olumsuz sonuçlanmasıyla devreye ‘sahte senet’ girdi.

Göktürk te sahte senetle 210 milyon liralık villa vurgunu!

İMZA BAŞKA YERDEN ALINMIŞ

Şenol, ifadesinde, senedi Sevinç’in yanında hazırladığını imzanın da kendisine ait olduğunu kaydetti. 26.5 milyon dolarlık senet üzerinde gerçekleşen kriminal inceleme ise gerçeği ortaya koydu. Rapor sonucunda, Sevinç’in başka bir yerdeki imzası daktiloda hazırlanan senedin üzerine taşırıldı. Yüklü miktardaki senet bir sürenin ardından avukatlar Mustafa Fahri Refiğ (65) ile Recep Can Doğancan tarafından, tahsil cirosu ile, işleme konuldu. Senedin icraya konulması ile durumdan haberdar olan Sevinç savcılığa suç duyurusu yaptı.

İKİSİ AVUKAT 4 KİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturmanın ardından 4 şüpheli hakkında dava açtı. İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, yaptığı yargılama sonucunda, delil yetersizliğinden beraat verdi. Ancak bu karara hem duruşma savcısı hem şikayetçi avukatı itiraz etti. İtirazın ardından, temyiz incelemesinde bulundu ve Yargıtay 15. Ceza Dairesi yerel mahkemenin kararını bozdu. Bozma kararının ardından, dosyaya yeniden bakan yerel mahkeme, önceki kararında direndi. Mahkemenin, kararında direnmesi üzerine, dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gitti. Kurul, yerel mahkemenin kararını bozdu. Dosyaya yeniden bakan mahkeme bu kez, Güner Şenol, Ali Kara ile avukatlar Mustafa Fahri Refiğ ile Recep Can Doğancan’a, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 4 yıl 2’şer ay, ‘resmi evrakta sahtecilik’ suçundan ise 2’şer yıl 11’er ay hapis cezası verdi.

4 sanığa, sahte senedin işleme alınmasıyla ilgili ceza verilmesi karşısında icra işlemi devam etti. Sevinç ile ilgili 26.5 milyon dolarlık alacak iddiası iki ayrı icra dosyası üzerinden gerçekleştirildi. İstanbul 10. İcra Dairesi, Sevinç’in Göktürk’te bulunan 21 milyon liralık iki villası için icradan satış kararı verdi. Karara, İstanbul 16. İcra Hukuk Mahkemesi nezdinde itiraz edilmesi karşısında sonuç değişmedi.

Göktürk te sahte senetle 210 milyon liralık villa vurgunu!

BÜYÜK BİR ORGANİZASYON

Cemalettin Sevinç’in avukatı Ümit Karadağ, “Burada müvekkilin böyle bir borcunun olmadığı açık. Rakam büyük olunca iyi bir organizasyon kurulmuş ne yazık ki. İşin kötü yanı kimi mahkemeler de bu sürece alet edildi. Devreye mafyadan isimler dahil edilmiş. Eğer bu satış durdurulamazsa, 89 yaşındaki bir insanın tüm mal varlığı birilerinin eline geçecek” diye konuştu. 

DOSYADAKİ DİKKAT ÇEKİCİ İSİM

Bu arada, dosyada temlik alacaklısı olan bir firma ise dikkat çekti. Anılan firmanın sahiplerinden biri haline gelen Bedri Şefik ile ilgili çok sayıda ‘dolandırıcılık’ davası var. Hürriyet’in daha önce de gündeme getirdiği Şefik, Bulgaristan devletini 3.9 milyon dolar dolandırmasıyla ilgili suçlanmıştı.


Geri Dön