25 / 04 / 2024

Gölcük Adalet Sarayı açıldı!

Gölcük Adalet Sarayı açıldı!

Gölcük´te yıkılan eski cezaevi yerine inşa edilen Gölcük Adalet Sarayı´nın resmi açılışı yapıldı. Siyasi protokolün yoğun katılım sağladığı açılışa Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.




Gölcük´te yıkılan eski cezaevi yerine inşa edilen Gölcük Adalet Sarayı´nın resmi açılışı yapıldı. Siyasi protokolün yoğun katılım sağladığı açılışa Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.


Programa; Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Zeki Aygün, Sami Çakır, Fikri Işık, Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz, ,Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele,  HSYK 1. Daire Başkanı Halil Koç, EDOK. Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü,  Baro Başkanı Sertif Gökçe, Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Alparslan Azapağası, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İl Jandarma Komutanı Alb. Mehmet Karadeniz,  İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İlçe Belediye Başkanları,  Siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

 

Gölcük Adalet Sarayı’nın temeli 6 Mart 2015 tarihinde atılmış, 15 Ağustos Pazartesi gününden itibaren de hizmete girmişti. 4 katlı olarak inşa edilen Adalet Sarayı yaklaşık 12 milyon liraya mal oldu. Açılışa ev sahipliği yapan Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Güllüce konuklarını kapıda karşıladı.

 

GÖLCÜK’E YAKIŞTI

 

Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Güllüce "Her türlü terör olayında şehit düşenlere Allahtan rahmet gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi. Adalet sarayının hizmete giriş süresine değinen Güllüce, “Gölcük yeni Adalet Sarayı güzide ilçemize yakışmıştır, bu kazanım için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yeni adalet sarayımız devletimize ve milletimize hayırlı olsun” dedi.

 

ADALET HAYATIMIZIN HER EVRESİNDE GEREKLİ

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Büyüklerimiz güzel bir sözü vardır. Hekimsiz ve hakimsiz yerde yaşanmaz. Adaleti sadece adalet saraylarında değil belediyeye de evde de adalet hava ve su gibi bize lazım olan olmazsa olmaz kavramıdır adalet kavramı. Adaletin dağıtıldığı en önemli yerde adalet saraylarıdır. Eski adalet sarayı Gölcük’e yakışmıyordu ve yeri bulundu, tespit edildi, yapıldı. Bu güzel bina ülkemize ve Gölcük’ümüze hayırlı olsun” dedi.

 

DEVLETLERİN SARSILMAYAN TEMELİ ADALET İLE OLUŞUR

 

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu “Türk milleti, Asya ve Anadolu topraklarında özgürce atını koşturmuş özgürlüğün ve adaletin önemini binlerce yıl önce kavramış, adalet üzerine devletler kurmuş bir millettir. Bu nedenle milletimiz tarihi ve kültürel olarak yüksek bir adalet duygusu taşır. Devletlerin sarsılmayan temeli adalet ile oluşur. Mühendislik hesaplarına uyulmadan yapılan bir bina nasıl yıkılırsa, adaletten mahrum olan devletlerde böylece çökerler. Adalet teşkilatımızım fikri alt yapısını, fiziki alt yapısını oluşturabilmek için gayretler gösteriyoruz. Eski Adliye binalarına girdiğiniz zaman insanın içi kararırdı. Adaletin dağıtıldığı mekânların köhne merpen altı yerlerden adalet sarayı diye tabir ettiğimiz mekânlara geliştirilmesi de geçekten çok önemli bir durumdur diye düşünüyorum” dedi.

 

ADALETE SAYGI DUYMALI VE GÜVENMELİYİZ

 

Bakan Bozdağ konuşmasına katılımcıları selamlayarak başladı. Bozdağ  “Yeni adalet sarayının hayırlı olmasını cenabı Allah’tan temenni ediyorum. Adalet hepimizin saygı duyduğu hayatımızın her anında olması gereken yüce bir değerdir. Rabbim bizleri adalete hizmet edenlerden etti. Hepimiz adalete teslim ediyoruz, evimizde sokağımızda, adalet her yerdedir. Bu bir ölçüdür ölçü kaybedildiğinde her şey kaybolur. Haksızlığa mani olmak hepimiz için son derece önemlidir. Tabi toplumda bu işi hakim ve savcı yapıyor. Adalet dediğimizde aklımıza gelen adalet sarayları ve hakim ve savcılardır. Elbette bu yüzden adalet mekanlar çok önemlidir. Biz göreve geldiğimizde adliye sayıları sayısından az bilgisayar vardı. Şimdi her savcı ve hakimimizin ayrı bilgisayarı var ”dedi.

 
ŞANINA YAKIŞIR BİR ADALET SARAYI

 

Bakan Bozdağ “569 bin rakamı tüm adliyelerin kapalı alanı sayısıydı. Şu anda 3 milyon 76 bin 218 metrekaredir. 223 adalet sarayını modern, vatandaşımıza yakışır bir şekilde yaptık ve 30 adalet sarayı inşası hala devam etmekte. 66 proje yürüyor. Kocaeli merkeze şanına yakışır yeni bir adalet sarayı için de startını vereceğiz. Bunun adımları yapılacak, yer proje ihale inşaat Kocaeli’mize yeni bir adalet sarayı kazandıracağız”şeklinde konuştu.

 

 


Gölcük Belediyesi



Geri Dön