18 / 04 / 2024

Gölcük Halıdere Fizik Tedavi Merkezi 2017'de açılacak!

Gölcük Halıdere Fizik Tedavi Merkezi 2017'de açılacak!

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Ek Binası içerisinde hizmet verecek olan ve yapımı devam eden Halıdere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi´nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.




Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2017 de tamamlanması beklenen Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Ek Binası içerisinde hizmet verecek olan ve yapımı devam eden Halıdere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi´nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.


İncelemede; Vali Hasan Basri Güzeloğlu’na, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, İl Sağlık Müdürü Dr. Mürsel Durmaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sinan Öztürk, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve hastane görevlileri eşlik etti.

 

Vali Güzeloğlu incelemede sonucu yaptığı açıklamalarında: “Çok önemli ve anlamlı bir hizmeti Halıdere’mize, Gölcük’ümüze bu bölgedeki insanımıza kazandıracağız. Mevcut bina eski Halıdere Belediye binamız. Gölcük depreminden sonra Gölcük Belediye Başkanımız sağolsun halka, sosyal anlayışa dayalı belediyecilikte çok özel ve güzel bir uygulamayla Sağlık Bakanlığımıza devrettiler. Bakanımız Fikri Işık’ın bu konudaki çok büyük gayretleri ve destekleriyle Sağlık Bakanlığımız üzerinden insanımıza hizmet noktasında önemli bir dönüşüm projesine konu edildi.

 

Her açıdan yaşaması keyifli olan Gölcük’te, Halıdere’de,  hem de bu bölgede erişimi kolay ve alt yapısıyla çok güzel bir bina. Türkiye çaplı çok özel bir hizmeti hayata geçiriyoruz. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizi ve yine aynı binada Ruh Sağlığı Merkezimizi açacağız. Her iki merkezde bedensel ve zihinsel anlamda insan sağlığı için, toplum sağlığı için yeni dönemdeki sağlık politikamızın temel hizmet alanları ve merkezleri olacak. En ileri, en yeni, niteliksel olarak, hem araç hem ekipman hem de bunu sağlayacak ve altını vurguluyorum personel hizmet kalitesi olacaktır.

 

Sabırlı, ilgili, şefkatli bir hizmet anlayışı buradaki her gelen hastamıza sunulacak. Gelemeyecek, yataktan kalkamayan, hem de bu anlamda sıkıntılı olan hastalarımıza bu merkezimizin uzmanları, fizik tedavi hizmetini sunacaktır. Vatandaşımızın ayağına fizik tedavi hizmeti götürüyoruz. Sadece eve tedaviyi vermek için değil o evde onun yaşam alanında fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak, temel bakım hizmetlerini sağlamak ihtiyacı her ne ise devlet olarak karşılamak adına katkı sunacağız. Burada Ruh Sağlığı Merkezimiz de var. İç donanımıyla birlikte inşallah 2017’nin ilk aylarında hizmete başlatacağız.

 

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Karamürsel Palyatif Bakım Merkezimizi açtık, İlimizin her yerinde sağlık alanında çok ciddi bir dönüşümü hem yaşıyoruz, hem de  sağlıyoruz. Emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyorum” diyerek Fizik Tedavi  ve Rehabilitasyon Merkezi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ nin hayırlı olması temennisinde bulunup, yetkililerden bilgi alarak incelemelerde bulundu.

 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi incelemelerinin ardından, çay ocağında bulunan mahalle sakinleriyle bir süre sohbet edip, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, onlarla sohbet etti ve  taleplerini dinledi.

 

Vali Güzeloğlu,   mahalle  sakinleri ile de sohbet ederek, hizmete girecek merkez hakkında yaptığı bilgilendirmede;   “Burada Türkiye’nin en ileri en güzel ve en teknik olarak gelişmiş Fizik Tedavi Merkezini kuruyoruz. Aynı anda  40 insanımıza hizmet verecek bu merkezi 2017’nin ilk aylarında inşallah hizmete açacağız ” diyerek, herkese hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.




Gölcük Belediyesi


Geri Dön