20 / 04 / 2024

Gölcük Halıdere'ye fizik tedavi merkezi yapılacak!

Gölcük Halıdere'ye fizik tedavi merkezi yapılacak!

Gölcük Belediye Meclisi toplantısında Halıdere'yi canlandıracak müjde verildi. Halıdere'ye bir fizik tedavi merkezi yapılacak. Gölcük Belediye Meclisi'nin aylık toplantısı önceki gün meclis toplantı salonunda gerçekleşti.



Toplantıda imar komisyonun plan tadilatları görüşülürken Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne Halıdere Belediye Binası'nın tahsisi de masaya yatırıldı. Gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. Toplantıya başkanlık eden gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Halıdere'de yer alan belediye binasının azami 25 yıl sağlık bakanlığına tahsisi konusunda belediye meclis üyelerine bilgi verdi. 



KARINCA DERESİ 

Başkan Ellibeş, mevcut hastanelerin artan nüfus yoğunluğu nedeniyle artık yetmediğini, bunun için Sağlık Bakanlığı'nın kendilerinden talep edilen yerin verilmesinin doğru olacağını belirtti. Bakanlıkça yapılacak fizik tedavi merkezinin Halıdere'ye hayat kazandıracak bir proje olduğunu belirten Ellibeş, bu merkezin ilçeye önemli katkılar sağlayacağını söyledi. CHP grubu adına konuşan meclis üyesi Hüseyin Yılmaz, üç farklı konuyla ilgili soru önergesi sundu. Birinci soru önergesinde, Nimetiye, Hasaniye, Nüzhetiye köylerinin kanalizasyon hattından Karınca Deresi'ne atık su gittiği iddia edildi. 



İZİNSİZ MADEN Mİ VAR? 

CHP'li Yılmaz, "Belirttiğimiz yerdeki kanalizasyon sorununun çözümü çevre ve insan sağlığı açsından önemlidir. Ayrıca ilçemiz sınırları içerisinde bulunan maden ocağı faaliyetlerinin bazılarının izinleri konusunda kamuoyunda rahatsızlıklar bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de Yazlık-Merkez Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 55399 sicil nolu işlem ruhsat sahası içerisindeki alanda bulunan ocak. Alanda çalışma izninin olup olmadığı, izni bulunmuyorsa hangi gerekçeyle alanda çalışma yapıldı ve ilçemizde kaç tane maden ocağı bulunduğu konusunda bilgi istiyoruz" dedi. CHP'nin üçüncü soru önergesi ise belediye tarafından pazar günü için alınan ruhsat harcı hakkında oldu. 



HARÇLAR GERİ VERİLSİN 

Grup başkan vekili Hüseyin Yılmaz, "Gölcük'te bulunan esnafların bir bölümü ocak ayı içerisinde belediye tarafından yapılan yayın gereğince ruhsat harçlarını yatırmışlardır. Fakat belediyelerce esnaflardan alınan pazar tatil günü için bu ruhsat harçları 'Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun' gereğince kaldırılmıştır. Esnafa haksızlık doğurmaması için bu esnaflara harçların geri ödenmesi hukuken gerekli olduğu gibi adaletin sağlanması içinde zorunludur. Bu nedenle 201 5 yılı için pazar günü ruhsat harcı ödeyen esnaflara bu harçların iade konusundaki bilginin tarafımıza sözlü ve yazılı verilmesini arz ederiz." 


Bizim Kocaeli


Geri Dön