16 / 04 / 2024

Gölcük'e kentsel dönüşüm kapsamında 541 daire yapılacak!

Gölcük'e kentsel dönüşüm kapsamında 541 daire yapılacak!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşa edilen yeni sanayi sitesi ve Deniz Evleri hakkında açıklamalar yapı. Proje kapsamında 80 bin metrekarelik alana 541 daire yapılacak.



Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, basın mensuplarıyla birlikte kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Deniz Evleri’ni ve yeni sanayi sitesini ziyaret etti.

Özgür Kocaeli Gazetesi'nde yer alan habere göre Deniz Evleri’ni ziyaret eden ve burada kentsel dönüşüm hakkında basın mensuplarına bilgi veren Başkan Ellibeş, “17 Ağustos 1999 tarihinde Gölcük’te asrın felaketi gerçekleşti. Depremden sonra Deniz Evleri’nin de içerisinde olduğu bir alanda yaklaşık 2 metre çökme yaşandı” dedi. 

80 METREKARELİK ALANA 541 DAİRE

Bölge hakkında bilgi veren Ellibeş şunları söyledi: “17 Ağustos depreminin ardından bölgenin, afete maruz bölge ilan edildi. Bölgenin afete maruz bölge ilan edilmesinin ardından, bölgede yaşayan insanlar için yeni konutlar yapıldı. Bir kısım hemşerimiz yeni evlere taşınırken, bazıları orada oturmaya devam etti. Biz belediyeye gelince tüm hemşerilerimizin taşınacağı bir proje ürettik. Projeyi yapmadan önce o bölgenin herhangi bir depremde yeniden çökmeye maruz kalacağını teyit ettik. O bölgede yaşayan insanlarımızın yeni yerlere nakli için girişimlerde bulunduk. 80 bin metrekarelik alana 541 dairelik bir projeye başladık.'' diye açıklama yaptı. 


Geri Dön